CHP Almanya Birlikleri'nden Halk TV ve TELE1'in karartılmasına tepki

CHP Almanya Birlikleri tarafından yapılan açıklamada, "Halk TV ve Tele1’nin karartılmasını isteyen karanlık zihniyete karşı birlikte mücadele edilmelidir." ifadeleri kullanıldı.

CHP Almanya Birlikleri'nden Halk TV ve TELE1'in karartılmasına tepki

Rady ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) Halk TV ve Tele1 kanalları için verdiği 5 günlük ekran karartma cezasına tepkiler sürüyor.

Karara tepki gösteren CHP Almanya Birlikleri tarafından açıklama yayınlandı.

CHP Almanya Birlikleri'nin açıklaması şöyle oldu:

SARAY REJİMİNİN KARARTMAK İSTEDİĞİ TELEVİZYONLARIN YANINDAYIZ!

T.C. Anayasası’nın 26. maddesine göre “herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar.”

Halk TV ve TELE1'e RTÜK tarafından oy çokluğuyla getirilen yayın yasağı, farklı görüşlerdeki kanalları susturmaya yönelik, tek sesli bir yaklaşımı öngören, Anayasa tarafından güvence altında olması gereken basın özgürlüğünü ortadan kaldıran bir karardır.

Türkiye’de tek adam rejimi baskıları arttırarak ve devletin gücünü arkasına alarak kendisinden olmayan herkesin sesini kesmeye devam etmek istemektedir.

Bu kararı alanlar aslında ülkeye en büyük kötülüğü yapmakta olduklarından, özellikle Türkiye dışında ülkemizin imajının zedelenmesine, ülkemize ön yargılı yaklaşımların artmasına ve Türkiye dışında yaşayan bizlerin içinde yaşadığımız ülkelerde ikinci sınıf insan olarak görülmemize yol açtıklarının farkındalar mı?

Bu yanlış yoldan bir an önce dönülmelidir!

Tek adam rejimi sağlıklı karar verme yetisini kaybetmiş durumda olup, baskı ve zorbalıkla ayakta kalma çabasındadır.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanının sosyal medya hesaplarıyla ilgili yaklaşımı da yasakçı zihniyetin bir yansımasıdır. Elbette hakaret, küfür gibi yaklaşımlar kabul edilemez. Ancak bu mecraların kapatılmaya çalışılması da ayrıca bir skandaldır. Kaldı ki, bu doğrultudaki düşüncelerini yine bu sosyal kanallardan açıklamak suretiyle Cumhurbaşkanı sosyal medyanın önemini kendisi de kabul etmektedir.

Türkiye’de demokrasinin yok edilişine sesiz kalmıyoruz. Halk TV ve Tele1’nin karartılmasını isteyen karanlık zihniyete karşı birlikte mücadele edilmelidir. Bunun için mutlaka bu kanallara her türlü desteğin verilmesi yerinde olacaktır.

Daha gün o gün değil, derlenip dürülmesin bayraklar.
Dinleyin, duyduğunuz çakalların ulumasıdır.
Safları sıklaştırın çocuklar,
bu kavga faşizme karşı, bu kavga hürriyet kavgasıdır
.

diyenler gibi, özgür aydın demokratik bir Türkiye için mücadeleye devam diyoruz.

· Ali Ercan, CHP Hessen / Saarland / Rheinland-Pfalz Birliği

· Erol Buldak, CHP Hamburg ve Schleswig-Holstein Birliği

· Gülbey Kılıç, CHP Münih Birliği

· İbrahim Vural, CHP Kuzey Ren Vestfalya Birliği

· Kenan Kolat, CHP Berlin Birliği

· Mehmet Güven, CHP Bremen Birliği

· Mehmet Yıldırım, CHP Baden-Württemberg Birliği

· Nihat Yazıcı, CHP Aşağı Saksonya Birliği

· Rıfat Çolak, CHP Kuzey Bavyera Birliği

Etiketler
Halk TV Almanya