CHP'den Erdoğan'a: Tekel'i, Telekom'u, Tüpraş'ı kim sattı?

Bülent Tezcan, Erdoğan'ın "Bunlara kalsa memleketi satarlar" sözlerine cevap verdi.

CHP'den Erdoğan'a: Tekel'i, Telekom'u, Tüpraş'ı kim sattı?

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Karaman'da Piri Reis Kültür Merkezi'nde STK'lara ve muhtarlara yaptığı konuşmada AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bunlara kalsa memleketi satarlar" sözlerine cevap verdi.

Bülent Tezcan yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi:

"Allahını seversen ben size bir satış hikayesi anlatayım. Sırayla. TEKEL satıldı mı? Kim sattı? TELEKOM satıldı mı? Kim sattı? Daha yeni şeker fabrikaları. 24 tane şeker fabrikasını satışa çıkardılar, 14’ünü sattılar. Kim sattı? Bunlar sattı. TÜPRAŞ satıldı mı? Bunlar sattı. SEKA satıldı mı? Bunlar sattı.

Şimdi yeni haber düştü, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin arazilerini ve gayrımenkullerini de satışa çıkarmışlar. Say say bitmez. Saymaya başlasan iftara yetişmez, iftarı geçer. Bize çıkmış diyor ki, ‘Bunlara kalsa memleketi satarlar’ diyorlar. Satışa öyle alışmış ki, Allah muhafaza devlet diyince satılacak mal diye bakıyor, iktidar diyince kim oturursa bunları satacak adamlar diye bakıyor.

Bizden de onun için korkuyor. Bundan sonra ben satamam, bunlar satacak diye ödü patlıyor. İktidarın elinden gitmesinden tek korkusu, satma imkanından mahrum olacak, ondan korkuyor. El insaf. Satacak ne kaldı. Sata sata ne bıraktın ki gelecek olan neyi satsın. Yani, bu kadar sene biz yaptık, sen sattın. O sattıklarının hepsi cumhuriyet döneminde yapılanlar.

Hangi hükümet olursa olsun. Biz olduk, başka hükümet oldu. Allah razı olsun. Taş üstüne taş koyan herkesten bu memleket için Allah razı olsun. Millet yaptı. Hükümetler yaptı, sen sattın. ‘Gelirseniz, satacaksınız’ diyorsun. Satacak bir şey kalmadı ama yeniden yapmaya geliyoruz inşallah."

Etiketler
Bülent Tezcan