Erdoğan açıkladı: Kısa Çalışma Ödeneği ve nakdi destek ücreti uzatıldı

Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Kısa Çalışma Ödeneği ve nakdi destek ücreti süresinin 1 ay daha uzatıldığını duyurdu.

Erdoğan açıkladı: Kısa Çalışma Ödeneği ve nakdi destek ücreti uzatıldı

GERÇEK GÜNDEM - AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında kabine toplantısı gerçekleştirildi.

Erdoğan'ın koronavirüs tedbirleri ve normalleşme süreci hakkında açıklama yaptı.

Erdağan'ın açıklamaları şöyle oldu:

Salgın döneminde sanayiciden çiftçiye her kesimi verdiğimiz desteklerle ayakta tuttuk. Nakdi yardımlardan vergi ertelemelerine kadar devletimizin tüm imkanlarını milletimize verdik.

Yarın 926 devlet korumasındaki gencimiz ile 274 şehit, gazi yakınımız kura ile kamu kurumlarına yerleştirilecek. Sosyal Koruma Kalkanı adı altında hanelere yardım yaptık. Kısa Çalışma Ödeneği'nden mevcutta yararlananların bu imkandan faydalanma süresini 1 ay daha uzatıyoruz. İş fesih sınırlaması dolayısıyla nakdi destek ücret desteği de bir ay daha devam edecektir.

Koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerden biri de Irak'tır. Iraklı kardeşlerimize yönelik bir yardım paketini yarın yola çıkartıyoruz. Maskeden tuluma kadar salgın döneminde ihtiyaç duyulan her türlü malzeme vardır.

gercekgundem.com'un derlediğine göre; Erdoğan açıklamasını şöyle sürdürdü: Sürekli kişisel gelişim temalı bir proje çağrısına çıkıyoruz. STK'ları hedef alan 35 milyon lira bütçeli bu çağrılar iletişim, spor, kültür ve sanat faaliyetlerine kadar 8 ayrı başlıkta toplanmıştır.

Halkımızdan tek isteğimiz bu süreçte kurallara uyarak işlerine, üretimlerine sahip çıkarak bize destek olmasıdır.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Kabine