Meral Danış Beştaş'tan Canan Kaftancıoğlu ve Selahattin Demirtaş tepkisi

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen hapis cezası ve Demirtaş'ın davasının duruşma tarihiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

GERÇEK GÜNDEM - HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezası ve HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın duruşma tarihinin 6-8 Ekim tarihine verilmesine tepki gösterdi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş'ın Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma şöyle:

"Ben çok uzun yıllar avukatlık yapmış biri olarak, 23 Haziran tarihinin tesadüf olmadığını, Sayın Selahattin Demirtaş’ın duruşmasının 6-8 Ekime verilmesinin de tesadüf olmadığını ve duruşma tarihleri verilirken bile yargının topluma siyasi bir mesaj verdiğini net bir şekilde ifade etmek istiyorum.

Evet, bugün istinafta onaylanan karar, iktidarın yargıyı bir sopa olarak kullanmasının neticesidir. Bu konuda hiçbir kuşkumuz yoktur.

”Nereye basıyoruz?” diyor Sayın Zengin. Biz, halk iradesine dayanıyoruz ve şu anda yargı… Daha dün 56 baro başkanı Ankara’ya alınmayarak yargının temel ayağı…"

Etiketler
Selahattin Demirtaş Canan Kaftancıoğlu Hapis cezası HDP