Kılıçdaroğlu'na yönelik linç girişimini eleştiren paylaşıma hapis cezası

CHP eski Bahçelievler İlçe Başkanı Hüseyin Özkahraman’a, Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimini eleştirdiği paylaşımı nedeniyle hapis cezası verildi.

Kılıçdaroğlu'na yönelik linç girişimini eleştiren paylaşıma hapis cezası

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Bahçelievler İlçe Başkanı Hüseyin Özkahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Ankara’da katıldığı asker cenazesinde maruz kaldığı linç girişimine yönelik paylaşımı nedeniyle, Süleyman Soylu tarafından açılan davada, ‘kamu görevlisine hakaret’ suçundan hapis cezasına çarptırıldı.

Birgün'den Merve Atıcı'nın haberine göre; Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimini eleştiren bir makaleyi kaleme alan Kahraman, savunmasında, “Sosyal medyada paylaştığım bu makale ile hiç kimseyi aşağılamayan, kişilik haklarına dokunmayan, onur, şeref, haysiyet gibi insani değerlere saygı çerçevesinde siyasi eleştirime başka bir anlam ya da mana yüklemeye kalkan sayın iddia makamının şahsıma isnat ettiği suçlamayı asla kabul etmemekle birlikte, beraatımı talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU’NA YÖNELİK LİNÇ GİRİŞİMİ DAVASINDA İLERLEME YOK, ANCAK ELEŞTİRİ HAKARET SAYILDI

Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişiminde hala bir ilerleme kaydedilememesine rağmen, saldırıya ilişkin eleştiri kamu görevlisine hakaret sayıldı.

Mahkeme tarafından açıklanan hükümde, şu ifadelere yer verildi:

“Sanığın sabit olan görevinden dolayı kamu görevlisine hakaret suçundan eylemine uyan 5237 Sayılı TCK’nin 125/1,2,3a maddesi gereğince suçun işleniş şekli suç, sebep ve saiki dikkate alınarak takdiren 1 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, Eylemin aleni mahalde işlendiği anlaşıldığından, sanığa verilen cezadan 5237 sayılı TCK’nin 125/4 madddesi gereğince takdiren 1/6 oranında artırım yapılarak 1 yıl 2 ay ile hapis cezası ile cezalandırılmasına, Sanığın duruşmadaki saygılı tutum ve davranışları nedeniyle cezasından TCK’nin 62/1 maddesi gereğince takdiren 1/6 oranında indirim yapılarak 1 ay 20 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına, Sanığın daha önce kasıtlı bir suçtan mahkum olmamış bulunduğu, kişilik özellikleri göz önünde bulundurularak yeniden suç işlemeyeceği konusunda kanata varıldığı, zarar bulunmadığı nazara alınarak, sanık hakkında 5271 sayılı CMK’nin 231/5. Maddesi gereğince hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiştir.”

NE OLMUŞTU?

Piyade Er Yener Kırıkcı, 19 Nisan 2019 tarihinde Türkiye-Irak sınır hattında çıkan çatışmada yaşamını yitirmiş, cenazeye katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, yaşanan provakasyon sonrası linç girişimine maruz bırakılmıştı.

Güvenlik zafiyetinin görüldüğü olay saldırı sonrasında, CHP’nin hazırladığı raporda “Savcılık kayıtlarına göre bölgede bulunan 700’den fazla güvenlik görevlisinin, 1,5 saat müdahalede bulunmaması, evin etrafında güvenlik çemberinin dahi oluşturulamaması, hiçbir şekilde açıklanabilir bir tablo değildir” denilmişti.

BAŞSAVCILIK SOYLU’YA YÖNELİK SUÇ DUYURUSU İÇİN ‘YETKİM YOK’ DEMİŞTİ

CHP’liler İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun partileri hakkında daha önce yaptığı açıklamaların sonucu bu saldırın gerçekleştiğini ifade ederek, Soylu hakkında halkı kin ve nefrete alenen tahrik gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuş ancak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı “Yetkim yok” dedi. Soruşturma yetkisinin TBMM’de olduğunu kaydetmişti.

SALDIRGAN HALA SERBEST

Kılıçdaroğlu’na saldırıya ilişkin 36 kişi hakkında dava açıldı Klıçdaroğlu'na yumruk atan Osman Sarıgün'ün "kamu görevlisini kasten yaralamak" ve "kamu görevlisine alenen hakaret" suçlarından 1 yıl 8 aydan 3 yıl 10 aya kadar hapsi istendi.

Davanın iddianamesinde en dikkat çekici ayrıntı ise Kılıçdaroğlu’nun sığındığı evin etrafındaki güruhun “Yakın o evi” sloganlarının kayıtlara geçmiş olmasıydı. Yumruk atan Osman Sarıgün ise adli kontrolle serbest dolaşıyor.

Etiketler
Bahçelievler Kemal Kılıçdaroğlu Hapis cezası