CHP NRW Birliği'nden Eren Yıldırım yürüyüşü

CHP NRW Birliği Duisburg ve Çevresi Temsilciliği CHP Adana Yüreğir Gençlik Kolu Başkanı Eren Yıldırım’ın derhal serbest bırakılması için yürüyüş düzenledi.

CHP NRW Birliği'nden Eren Yıldırım yürüyüşü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nordrhein-Westfalen NRW Birliği Duisburg ve Çevresi Temsilciliği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramından bir gün önce tutuklanan CHP Adana Yüreğir Gençlik Kolu Başkanı Eren Yıldırım’ın derhal serbest bırakılması için yürüyüş düzenledi.

19 Mayıs’ta Duisburg’da düzenlenen yürüyüşe korona önlemleri kapsamında kısıtlı katılım sağlandı.

CHP NRW Birliği'nden Eren Yıldırım yürüyüşü - Resim : 1

Aksu: "umudu koruyun, yolun sonu görünüyor"

CHP NRW Birliği Duisburg Temsilciliği Başkanı Haluk Aksu kısa bir açıklama yaparak, "Osmanlı’dan bugüne tek adam otokrasisine karşı mücadele halen sürüyor. Ama umudu koruyun, yolun sonu görünüyor" dedi.

CHP NRW Birliği'nden Eren Yıldırım yürüyüşü - Resim : 2

Özer: " Demokratik kurtuluş mücadelemizi sürdüreceğiz"

Eyleme Bielefeld’den katılan CHP NRW Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Cemalettin Özer: "Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 101 yıl önce, silah ile yaptığı Kurtuluş Savaşı bugün demokratik kurtuluş mücadelesi olarak devam ediyor. Türkiye’yi 19 yıldır yöneten tek parti iktidarı, hileli seçim sonuçları ile Başkanlık Sistemine geçtikten sonra, Türkiye tam bir tek adam otokrasisine dönüştü. Ülkede ekonomik ve siyasi çöküşe yol açan AKP iktidarı, şimdi de 19 Mayıs öncesi Adana Yüreğir CHP Gençlik Kolu Başkanımız Eren Yıldırım’ı tutuklama provokasyonu ile gündemi değiştirmek ve karışıklık çıkarmak istiyor. Bizler bu oyuna gelmeyeceğiz ve demokratik kurtuluş mücadelemizi sürdüreceğiz. " Dedi.

CHP NRW Birliği'nden Eren Yıldırım yürüyüşü - Resim : 3

Yürüyüşe katılan CHP’liler korona kurallarına dikkat ederek yol boyunca türküler söyleyerek CHP NRW Birliği Duisburg Parti binası önüne kadar yürüdüler.

Ragıp Kamil İlbeyi'nin aktardığı habere göre yürüyüşe, CHP NRW Birliği Disiplin Kurulu Başkanı Özcan Balcı, CHP NRW Birliği Başkanı Mustafa Demir, ikinci Başkan Cemil Özcan ve CHP NRW Birliği Kadınlar Kolu Genel Sekreteri Yadigar Sario, CHP NRW Birliği Essen ve Çevresi Temsilciliği Başkan Yardımcısı Selçuk Mengen de katıldı.

CHP NRW Birliği'nden Eren Yıldırım yürüyüşü - Resim : 4

Etiketler
Adana Eren Yıldırım