Muharrem İnce: Madem ekonomistsin gel bana ekonomi öğret

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Bilecik'te halka seslendi.

İnce'nin konuşmasından satırbaşları:

Bugün bir tarihi kentte, 600 yıllık imparatorluğun köklerinin olduğu Bilecik'teyim.

Bugün benim için komik adam demiş. Sen 24 Haziran akşamı ağlayacak mısın, gülecek misin hep beraber göreceğiz.

Binali Yıldırım demiş ki, ben TİKA'yı kapatacakmışım. Sayın Yıldırım, sana bir şey diyemiyorum. Sen 24 Haziran'da kendi kendini imha edeceksin. Bir lafım da Bekir Bozdağ'a. Bozdağ demiş ki, "CHP'liler seçim yaklaşınca camileri hatırladılar." demiş. Camiler senin babanın tapulu malı mı? Bekir Bozdağ, utanmıyor musun bunu söylemeye? 2010 Aralık ayında beraber Mekke'de tavaf etmedik mi, beraber Umre yapmadık mı, aynı uçakta değil miydik? Nasıl bir utanmaz adamsın.

Seçim meydanlarından camileri çekin. Seçim meydanlarından dinimizi çekin.

Köprü yapmak kolay iş, ben gönüllere köprü kuruyorum. Sen yapamazsın diyor. Sana sorum basit Erdoğan.

1-Demirel'in yaptığı köprüden 11 tlye geçiyorum da senin yaptığın köprüden neden 114 liraya geçiyorum?

2-Sayın Erdoğan, bayram yaklaştı, bayramda Demirel'in yaptığı köprüden bedava geçeceğiz de seninkinden neden parayla geçeceğiz?

MUHARREM İNCE'DEN ELON MUSK YANITI

İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerli otomobil ile ilgili kendisine söylediği "Elon Musk beni arıyor" sözlerine yanıt verdi. İnce, "Cumhurbaşkanı sensin tabii ki seni arayacak. Elin Musk'ından medet umuyor" dedi.

Yarın çocuklarımız sınava girecek. Bunların yüz 26 bini yerleşecek. Üniversite ve liselere giriş sınavında aynı hata yaptılar. Bütün üniversite öğrencileri 19 Mayıs ve 29 Ekim'de 500 lira karşılıksız burs alacak. Hiçbir üniversiteyi bölmeyeceğiz.

Erdoğan diyor ki dindar ve kindar nesil yetiştireceğim. Ben diyorum ki onların dindar olmasında hiçbir sakınca yok. Ama buna cumhurbaşkanı değil aile karar verir. Dindar nesil olmasına hiçbir itirazım yok ama kindar nesil olmasına itirazım var.

Cumhurbaşkanının karikatürü yayınlanmıyorsa o ülkede dolar düşmez. Türkiye'yi yeniden konuşan sorgulayan bir ülke yapacağız.


"Erdoğan meydanlarda 'Ben ekonomistim' diyor. 'Köprüyü Muharrem İnce yapamaz' diyor, 'ben yaparım' diyor. Bana ekonomiyi öğretecekmiş. Bilecik'ten sesleniyorum; Sayın Erdoğan gel bana ekonomi öğret. Sayın Erdoğan istediğin bir televizyon kanalında hadi gel bana ekonomi öğret. Ekonomiden sıkıldıysan gel bir programda bana dış politika öğret. Ben varım. Oradan sıkıldıysan gel bir kanalda bana tarım öğret. Oradan da sıkıldıysan hiç yapamayacağın bir şey söyleyeyim gel çocuklarımızın geleceği ve eğitimi konuşalım yüreğin varsa. Meydanlarda 'Ben köprü yaptım' diyor. Köprüyü parayı basarsın yaparsın, ufak işler. Ben tam tersine, ben gönüllere köprü kuruyorum. Üçüncü köprüyü Erdoğan yaptı, 4'üncü köprüyü de İnce yapar, bir şey olmaz. Bilecik'ten Sayın Erdoğan'a bir soru soruyorum. Her gittiği yerde yerli ve milli olduğunu söylüyor değil mi? Sayın Erdoğan sorum şu; Sarayın mermerleri Bilecik mermeri mi Hindistan mermeri mi?"

"DİPLOMAYI BEN DEĞİL ANAYASA İSTİYOR"

Diplomayı ben istemiyorum. Anayasa istiyor. AK Parti'ye oy veren kardeşlerime sesleniyorm. Doktora gittin. Ameliyat olacaksın. Sormaz mısın diploma. Diploma yoksa ameliyat olur musun, olmaz mısın?

"VEKİL SAYISINI İNDİRECEĞİZ"

600 milletvekili Türkiye'ye çok. Milletvekili sayısını indireceğiz.

Cumhurbaşkanı olur olmaz OHAL'i kaldıracağız. Atamalarımız liyakata uygun olacak. Bağımsız bir Merkez Bankası kuracağız. Üretime yatırım yapacağız. Tarıma dayalı sanayiyi kuracağız. Şehitleri bile böldüler. Gazileri bile böldüler.

CHP ÇALIŞANLARINA TALİMAT

İnce, Liselere Geçiş Sınavı'nın (LGS) yapılacağını hatırlatarak "Yarın bir sınav var. Çocuklarımız yarın sınava girecek. Eve en yakın okul olacakmış. Ya istemediği okulsa. Hepsine talimatımdır. Yarın 13.00'e kadar müzikli propaganda yapmayacaksınız. Çocuklarımızın geleceği bizim seçimimizden daha mı önemli? Öğrenciler 500 lira burs alacak." dedi.

Etiketler
Muharrem İnce Mitingleri Bilecik Muharrem İnce