TTK Başkanı neden resmi atamadan 4 gün önce koltuğa oturdu? CHP'li vekil perde arkasını açıkladı

Türk Tarih Kurumu Başkanlığına 24 Nisan tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameyle atanan Ahmet Yaramış’ın 4 gün önce göreve başladığı ortaya çıktı. CHP'li Zeybek, atama kararının perde arkasındaki amacı açıkladı.

Türk Tarih Kurumu Başkanlığına 24 Nisan tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameyle atanan Ahmet Yaramış’ın 4 gün önce göreve başladığı ortaya çıktı.

Türk Tarih Kurumu Başkanlığı’nın resmi internet sitesinde “Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış Göreve Başladı” başlıklı haberde, “Türk Tarih Kurumu Başkanlığı görevine atanan Prof. Dr. Ahmet Yaramış 20 Nisan’da yeni görevine başladı. Prof. Dr. Ahmet Yaramış, görevini Yüksek Kurum Başkan Vekili Prof. Dr. Muhammet Hekimoğlu’ndan devraldı” ifadeleri yer aldı.

TTK Başkanı neden resmi atamadan 4 gün önce koltuğa oturdu? CHP'li vekil perde arkasını açıkladı - Resim : 1

TTK Başkanı neden resmi atamadan 4 gün önce koltuğa oturdu? CHP'li vekil perde arkasını açıkladı - Resim : 2

‘ÇADIR DEVLETİ, ÇADIR TİYATROSU’

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında bu duruma “çadır devleti” tepkisi göstererek şunları söyledi:

“Ahmet Yaramış, atamadan 4 gün göreve başlamış. Çadır devleti. Çadır tiyatrosu. Anayasal güvence altında Atatürk’ün kurduğu, Atatürk’ün vasiyetiyle korunan, kollanan ve nemalandırılan Türk Tarih Kurumu’nun başına Afyon Ensar Vakfı Yönetim Kurulu üyesini atıyorsunuz. Tarihe merakı var, Atatürk’e husumeti olan kimler varsa onlara merakı var. Aynı Diyanet İşleri Başkanı gibi. Fesli deli Kadir’in elini öpen, önünde eğilen Diyanet İşleri Başkanı gibi Atatürk’e husumeti olan ne kadar insan varsa onu araştırmış olan Ahmet Yaramış’ı buraya atadılar. Herhalde Atatürk’ün kemiklerini sızlatmak için bir atama yap deseniz, bu atama yapılır. Otursunlar beyefendiler. Saraydaki yerinde oturdukça Ahmet Bey rahat otursun, orada. Saray rejiminin sonu geliyor. O son, Atatürk’ün kemiklerini sızlatacak bütün bu atamaların da sonunu getirecek. Atatürk düşmanlığında markalaştınız diye atandıysanız, saraydaki kalktığında o görevden alınmak için beklemeyin, o koltuğu terk edin.”

CHP'Lİ ZEYBEK: İŞ BANKASI HİSSELERİNİ ELE GEÇİREMEYİNCE, GELİRİN GİTTİĞİ KURUMU ELE GEÇİRDİLER

CHP'li Özel'in TTK'ya yapılan atama hakkındaki açıklamaları gün boyunca AKP'lilerin hedefi olurken, CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, katıldığı bir programda atamanın arkasındaki amacı açıkladı ve "Bunun hesabını sormayacak mıyız" dedi.

Cem TV'de Atakan Sönmez'in Not Defteri programına konuk olan Gökan Zeybek, "Atatürk'e, ulusal kurtuluş mücadelsine, Türkiye Cumhuriyetine hakaret eden km varsa hepsini takdir etmiş birini getirip Türk Tatih Kurumu'nun başına getiriyorsunuz. Özgür Özel söyledi ben de söylüyorum, Atatürk'ün mezarda kemikleri sızlıyor. Söylemeyecek miyiz bunalrı. Atatürk'ün mirasına sahip çıkmayacak mıyız? gözümüz gibi baktığımız geliri Türk Tarih Kurumu'na giden Türkiye İş Bankası'ndaki CHP hisselerini alamadılar, o gelirin verildiği kurumun başına cumhuriyet, Atatürk ve demokrasi karşıtı insanları getirdiler. Onları da takip edeceğiz şimdi" diye konuştu.

Etiketler
Resmi Gazete