AKP'li Çelik: Vatandaşlarımızın birbiriyle dayanışması, devlette bir zaaf olduğu anlamına gelmez

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

AKP'li Çelik: Vatandaşlarımızın birbiriyle dayanışması, devlette bir zaaf olduğu anlamına gelmez

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle;

Arkadaşlarımızın çeşitli temaslarında ortaya koyduğu temaslar, birtakım problemlerin çözülmeleriyle ilgili değerlendirmeler yapıldı. Hepimiz için zorlu bir süreç. Dünya bir küresel afet ile karşı karşıya.

Hocaların hocası Cemil Taşcıoğlu hocamız ve Feriha Öz hocamızı kaybettik. Allah'tan rahmet diliyoruz.

Afetler konusunda insanların eski bir birikimi var. Hiçbir ayrım göstermeksizin tüm dünyayı vuran tehlikeli bir salgın söz konusu. Çok tehlikeli bir salgın söz konusu. Dünya nizamı üzerinde yeni düşünceler geliştirmemiz yönünde uyarılar yapıyor.

Türkiye en hazırlıklı biçimde mücadelesini sürdürüyor. Ülkemiz bu afet karşısında bütün tedbirlerini ortaya koyuyor. Türkiye başından beri salgını ciddiye almıştır. Sürece hazırlıklı girmiştir.

Hayatın akışını felç etmeden tedbirler alındı. Bu sürede fırsatçılık yapanlar söz konusu oldu, bunlara karşı katı tedbirler alındı. Vatandaşlarımız rant elde etmeye çalışanları mutlaka şikayet etmeliler. Fırsatçılık yapanlara karşı katı tedbirler alındı. İstismara müsaade etmemiz söz konusu değildir.

Tüm tedbirlerin yaşlılarımızın hayatını korumak için zorunlu olduğunu ifade etmek isteriz. Milletimizin verdiği destekle devletimiz her bir vatandaşına sahip çıkacak güce sahiptir. Vatandaşlarımızın birbiriyle dayanışması, devlet hayatında bir zaaf olduğu anlamına gelmez.

Son zamanlardaki yayınlarda bilim adamlarının kendi aralarında tartıştıkları teknik konuların gündeme getirildiğini görüyoruz. Zaman zaman tartışma programları ancak uzmanları ilgilendiren teknik konulara döndüğünü görüyoruz. Ama bu uzmanların kendi gündeminin vatandaşın gündemi olmadığını hatırlamak gerekiyor. En teknik en detay konuların vatandaş gündemine getirilmesi tedirginliği artırıcı sonuçlar doğurduğunu görüyoruz. Vücut bağışıklığı kadar ruh bağışıklığımız da önemlidir. O kadar travmatik bir üslup ki, zaman zaman önemli olan vatandaşımızın bu zamanda sağlıklı çıkması olduğu unutuluyor.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Ömer Çelik AK Parti