AKP Sözcüsü Çelik, Erdoğan'ı görmezden geldi CHP'ye seslendi: Ahlak dışı ifadeleri kınıyoruz

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten CHP'nin Erdoğan hakkında yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

AKP Sözcüsü Çelik, Erdoğan'ı görmezden geldi CHP'ye seslendi: Ahlak dışı ifadeleri kınıyoruz

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik "Haysiyetsizdir, onursuzdur, şerefsizdir, alçaktır, haindir" sözlerine CHP'den aynı sertlikle gelen "Bizim şehitlerimize, ‘kelle’ diyen bir kişinin sıfatlarını sayıyorum ben size. Şehide kelle diyen kişi haysiyetsizdir, şehide kelle diyen kişi Türkiye Cumhuriyeti’nde şerefsizdir, şehide kelle diyen kişi onursuzdur, şehide kelle diyen vatan hainidir. Bu kişi Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı olamaz, temsil edemez" açıklamalara tepki gösterdi.

Ömer Çelik, Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'nu yönelik hakaret dolu sözlerini görmezden gelerek, "CHP’nin Cumhurbaşkanımıza dönük ahlak dışı ifadelerini şiddetle kınıyoruz. Aynen iade ediyoruz" dedi.

AKP'li Ömer Çelik'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar şöyle:

"CHP yönetimi, millet iradesiyle bitmeyen kavgasında yeni bir çirkinlik ortaya koydu. CHP’nin Cumhurbaşkanımıza dönük ahlak dışı ifadelerini şiddetle kınıyoruz. Aynen iade ediyoruz. Milletle olan kavgalarını seçilmiş Cumhurbaşkanımız üzerinden yürütmeye çalıştıklarını görüyoruz.

CHP yöneticileri millet iradesiyle kavga etmek için her dönemde milli irade gücüyle seçilenleri hedef aldı. Bunun için darbeleri kışkırttılar, milli iradenin sakatlanması için her türlü kumpası ürettiler. Bugün de Cumhurbaşkanımıza saldırmaları zihniyetlerinin yansımasıdır.

CHP yönetimi, Türkiye’nin meşru kurumlarına sistematik bir saldırı içerisinde. İçeride meşru makamlara yönelik bu saldırıların, dış politikada Türkiye’nin milli güvenliğini doğrudan ilgilendiren meselelerle ilgili olarak da gündeme geldiğini görüyoruz.

CHP yönetiminin, Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilmiş Cumhurbaşkanlığı makamına saray rejimi derken, Suriye’de kendi halkına karşı sistematik katliam uygulayan Esed rejimine Suriye’nin meşru devlet başkanı muamelesiyle yaklaşması bağlı oldukları zihniyeti açıkça gösteriyor.

Dış politikada, hem Suriye meselesinde, hem Libya meselesinde bir Baas Partisi üslubuyla konuşuyorlar, iç politikada ise bildiğimiz Yassıada Zihniyeti’nin bir versiyonu olarak gündeme geliyorlar."

Etiketler
Engin Özkoç soruşturma Ömer Çelik