Erdoğan: İdlib'de gelişmeler lehimize döndü, 3 tane şehidimiz var ama rejimin kaybı daha çok

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'AK Parti Siyaset Akademisi’nin açılış dersinde konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'AK Parti Siyaset Akademisi’nin açılış dersinde konuştu.

Erdoğan, "İdlib'de de gelişmeler şu anda lehe döndü. Üç tane şehidimiz var. Fakat onun yanında tabii rejim güçlerinin kaybı çok büyük. Onları tek tek anlatmama gerek yok. Mücadele orada hâlâ devam ediyor, edecek. Ruslarla görüşmeler devam ediyor edecek. Biz Adana Mutabakatı ile İdlib'deyiz" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Milletimizin gösterdiği büyük teveccü ülkemizin geleceğinin AK Parti'de görüldüğünün en büyük göstergesidir. Derdi ülke ve millet olan her kardeşimiz bu çatının altında kendine yer bulacağından emin olmalıdır.

Kadın kollarımızda siyasete girip de en üst seviyelere kadar çıkanlar bulunuyor. Bu tablo AK Parti'nin kendisinin bizzat bir siyaset okuluna dönüştüğünü gösteriyor. Ülkemizde bir süredir siyasetçinin itibarını düşürecek kampanyalar düzenleniyor. Ne kadar çok vatandaşımız siyasi partilerde aktif görev alırsa siyasetin kalitesi de o derece artar.

Bu aralar Bay Kemal'in ağzından bazı şeyler çıkıyor. Geliyorlarmış. Aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış. Siz zaten ta tek partili dönemden bu yana hep aynı şeyi söylediniz. Geldik geliyoruz... Hâlâ geleceksiniz. Bu millet size buraları teslim etmez. Siz bu millete çok çektirdiniz. Onun için bu millet Müslüman öyle uyanıktır ki bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz. Tarih boyunca nice büyüklü küçüklü iktidarlar gelip geçmiştir. İşte dün Hüsnü Mübarek öldü. Mısır'ın bir zamanlar nesiydi bak ne oldu? Kimse kalıcı değil. İster mütevazi köyünde olsun ister dünya çapında olsun bu kişilerden yalnızca yaptığı hizmetler kalmıştır. "

Sadece makam, para, nefsini tatmin için siyaset yapanlar gün gelip de kenara çekilmek zorunda kaldıklarında unutulmaya mahkûmdur. ‘Şu koltuğa oturdum, bir daha bu koltuktan kalkmayacağım’, yok öyle bir şey. Dava adamı günü kurtarmanın değil geleceğe eser bırakmanın şuuruyla çalışır ve mücadele eder. Bizler bu anlayışla 18 senedir çalışıyoruz. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan adalete, tarımcılık, bütün alanlar, eserimizin olmadığı il yok. Eksikliklerimiz vardır doğru ama geriye baktığınız zaman yaptıklarımızı onlarla mukayese etmem mümkün değil.

Şu anda üniversitenin olmadığı il yok.

Kibir, kendini üstün görme en tehlikeli bataklıktır; buraya saplandığınızda artık iflah olmanız mümkün değildir.

Adaletin olmadığı yer oksijensiz dünya gibidir, orada yaşanmaz.

Siyasette sembol isimler vardır. Her birini de rahmetle andığımız Menderes, Özal, Erbakan, Türkeş gibi siyasi şahsiyetleri ve geride bıraktıkları eserlerle hayırla yad ediyoruz. Erbakan hocamızın 9. yıl dönüm. İlk gençlik yıllarımdan itibaren yanında bulunduğum Erbakan hocamızdan çok şeyler öğrendim. Ömrünü bu ülkenin ufkunu açmaya adamış bir devlet ve ilim adamıydı. Tüm ömrünü bu ülke ve millet için çalışmaya vakfetmişti. Kendisini imkan verilirse bu ülkenin kendi uçağını, kendi silahını yapabileceğine, kendi siyasetini yapabileceğine inanırdı. Merhum hocamızın bu şekilde önünü açtığı pek çok arkadaşımız var. Erbakan hocamız geride saygı ile güzellik ile yad edilen müstesna bir eser bırakmıştır. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum.

Siyaset demek ülke için eser üretmek, millete hizmet üretmek demektir. Türk siyasetinin en genç partilerinde biri olmasına rağmen AK Partinin icraatları cumhuriyet tarihinde yapılanların 3, 5, 10 kat fazlasıdır.

Ekonomik göstergelerde 2002'ye göre iyi bir yere ulaştık. Son dönemdeki sıkıntılara rağmen ilerliyoruz.

Bir tane yarım yamalak bir gemi bulmuşlardı onunla dolaşıyorlardı, bizim sismik araştırma gemimiz var diyorlardı.

İdlib'de de gelişmeler şu anda lehe döndü. Üç tane şehidimiz var. Fakat onun yanında tabii rejim güçlerini kaybı çok büyük. Onları tek tek anlatmama gerek yok. Mücadele orada hâlâ devam ediyor, edecek. Ruslarla görüşmeler devam ediyor edecek. Biz Adana Mutabakatı ile İdlib'deyiz.

(Kılıçdaroğlu'na Esad tepkisi) Çok seviyorsan sen git görüş. Zaten adamların görüşüyor. Aldıkları neticeler ortada. Şu anda Esed'in nasıl bir katil olduğunu görmüyorsan sana ne diyelim ya! Şu anda Rusya'nın İran'ın desteği olmasa Esed'in ayakta durması mümkün değil. Terör örgütleri destekli olarak bir mücadele yürütüyor. Kim var arkasında PYD, PKK, bunlar. Biz ise Ulusal Millî Ordu ile oradayız. Varsın Bay Kemal'in dostu olsun ama bizim olamaz.

Etiketler
İdlib Recep Tayyip Erdoğan AK Parti