Fehmi Koru açıkladı: İlker Başbuğ'un açıklamaları neden şimdi ses getirdi?

Gazeteci Fehmi Koru, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un gündeme getirdiği 'FETÖ'nün siyasi ayağı' tartışmalarını yazdı.

Fehmi Koru açıkladı: İlker Başbuğ'un açıklamaları neden şimdi ses getirdi?

Gazeteci Fehmi Koru, kendi sitesinde yayımladığı köşe yazısında, tartışmalara neden olan 'FETÖ’nün siyasi ayağını' gündeme getiren 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un aynı konuyu daha önce de gündeme getirdiğini hatırlattı.

Başbuğ'un daha önce de başka vesilelerle aynı türden açıklamalar yaptığını vurgulayan Koru, "O zaman ses getirmeyen sözlerinin şimdilerde gök gürültüsüne benzer bir uğultuya sebep olmasını anlayamadığı açıklamadan belli oluyor." diye yazdı.

Fehmi Koru, ikinci açıklamanın neden bu kadar ses getirdiğine dair yaptığı tespitlerini şu sözlerle kaleme aldı:

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un bir televizyon programında söyledikleri bayağı ciddi bir tartışma yaşanmasına vesile oldu. Tartışmalar uzayınca, İlker Paşa, avukatları aracılığıyla, duyduğu rahatsızlığı kamuoyuyla paylaştı.

Daha önce de başka vesilelerle aynı türden açıklamalar yapmış İlker Başbuğ; o zaman ses getirmeyen sözlerinin şimdilerde gök gürültüsüne benzer bir uğultuya sebep olmasını anlayamadığı açıklamadan belli oluyor.

Oysa sebep açık: Bir süredir toplumda sesi duyulmasına izin verilen isimler ‘yeni bir darbe girişimi’ olabileceği iddiasını seslendiriyorlar. AK Parti’nin itibar ettiği yorumculara ek olarak partinin bazı yetkilileri de aynı ihtimali dile getirmekteler. Amerikan RAND kurumunun Pentagon’a hazırladığı raporda da o ihtimale yer veriliyor.

Bunun üzerine, bir yasanın ‘FETÖ’nün siyasi ayağı’nın AK Parti’ye uzandığına kanıt olarak sunulması ve bunun eski bir Genelkurmay Başkanı tarafından yapılması elbette tartışmaya tuz biber yerine geçecekti.

Nitekim öyle de oldu.

“Keşke konuyu hiç açmasaydım” demiş midir İlker Paşa?

Etiketler
FETÖ Fehmi Koru İlker Başbuğ