CHP Sakarya'da il başkanı belli oldu

CHP Sakarya İl Örgütü bugün olağan genel kurulunu gerçekleştirildi. Ecevit Keleş, Erdoğan Isır, ve Reyhan Şahin'in yarıştığı seçimlerde 133 oy alan Ecevit Keleş, CHP'nin yeni il başkanı oldu.

CHP Sakarya'da il başkanı belli oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl örgütünün 37’nci Olağan Genel Kurulu bugün Atatürk Spor Salonu’nda yapıldı. Divan Başkanlığı’nı CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl’ün yapacağı kongrede 364 delege oy kullandı.

Yapılan kongerede Ecevit Keleş 133, Reyhan Şahin 103 ve Erdoğan Isır 92 oy aldı. Bu sonucun ardından CHP'nin yeni il başkanı Ecevit Keleş oldu.

ÇARŞAF LİSTE İSTEDİLER

CHP İl Başkanı Erdoğan Isır ise dün ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantıda bugün gerçekleşecek olan il kongresinin çarşaf listeyle olmasını istedi.

Isır, “Kongrede her üyenin aday olmasını istiyoruz. Ve bugüne kadar kendimizi örgüte emanet ettik bundan sonrada kendimizi örgüte emanet ediyoruz. 5 sandığımız ve 10 kabinemiz vardır” dedi.

KONGREDEN NOTLAR

Sakarya Yeni Haber'in haberine göre, Atatürk Spor Salonunun tribünleri partililer tarafından doldurulmaya başlandı. CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ile Parti Meclisi üyesi Ayça Taşkent, misafirleri ve delegeleri karşılıyor.

Divan Başkanlığını yürütecek olan Ankara Milletvekili Tekin Bingöl erken saatlerde salona geldi.

Gelecek Partisi İl Başkanı Ender Serbes de salona gelerek Milletvekili Engin Özkoç'a kongrenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

CHP Sakarya İl Kongresi saat 12.00'de başladı. Kongrenin açılış konuşmasını mevcut il başkanı Erdoğan Isır gerçekleştirdi.

Önerge ile kongrenin Divan Başkanlığına seçilen CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl partililere hitap etti. Bingöl; Arifiye'deki Tank Palet Fabrikasının işletme hakkının BMC'ye devredilmesi, Kızılay'dan Ensar Vakfına yardım devri, 15 Temmuz 2016'daki FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Şehit olanların aileleri ve gaziler için toplanan yardımların ortada olmaması üzerinden iktidarı eleştirdi. Bingöl, "18 yıldır bu iktidar, bu ülkeyi yönetenler tümüyle yolsuzluk bataklığına batmış durumdalar" dedi.

Mevcut İl Başkanı Erdoğan Isır'ın dün dile getirdiği 'çarşaf liste' önerisi divana sunuldu. Oy birliği ile çarşaf liste kararı alındı

İlk başkan adaylarının konuşma sırası için kura çekildi. Çekilen kura sonucu ilk konuşmayı avukat Reyhan Şahin yapacak. İkinci konuşma Ecevit Keleş ve üçüncü konuşma ise Erdoğan Isır oldu.

Reyhan Şahin'in konuşması özetle şöyle: "Son bir yılda 300 bin vatandaşımız işsiz kaldı. Milyonerler ise yüzde 25 arttı. Bu ülke saraydan değil millet meclisinden yönetilmeli. İşimiz kolay değil ama umudumuz ve inancımız var. Biz hep birlikte cumhuriyet halk partisini iktidar yaparız. Sakarya'da kalıcı bir başarı hikaye yazacağız. Sakarya'da sadece cumhuriyet halk partisi örgütü vardır. "

KELEŞ KONUŞURKEN TARTIŞMA ÇIKTI

İl Başkan adaylarından Ecevit Keleş, konuşmasına daha önceki il başkan adaylığı sürecinde yaptıklarını anlatarak başladı. Keleş, konuşmasını sürdürürken delegelerden bazı kişiler Keleş'e tepki gösterdi. Delegeler arasında bir süre tartışma yaşandı. Divan Başkanı Tekin Bingöl ve diğer delegeler gerginliği güçlükle yatıştırdı.
Keleş konuşmasının devamında il yönetiminin dışında şehrin sorunlarını takip edecek 7 komisyon kuracaklarını söyledi.
Keleş, sokak sokak çalışma yaparak partilerinin çalışmalarını anlatacaklarını söyledi.

Keleş; "Bütün il, ilçe yöneticileri, üyeler birbirini tanıyacak. Bununla ilgili kapsamlı bir çalışma yapacağız" dedi.

"Görevim sürecinde, istifa etmeyeceğim. Herhangi bir genel seçim ya da belediye seçiminde görevimden ayrılmayacağım. Sadece Sakarya'nın değil, Türkiye'nin geleceği için oy kullanacaksınız"

Erdoğan Isır konuşuyor...

2017'de bir söz vermiştim size 2020 çarşaf liste olacak demiştim. İlçe başkanlarımız da delege istiyorsa emirdir dediler. Bugün çarşaf listeyle yapıyoruz. Artık düğün salonlarında kongre yapmayacağız demiştik. Bizi Ankara'da temsil eden Grup Başkanvekilimiz Engin Özkoç'ın katkılarıyla Türkiye'ye örnek bir il binası kazandık. Bina 10 gün önce bitti, birkaç rötuşlar kaldı. Arkadaşlar dedi ki geçelim hayır dedim. Yeni il binasının anahtarını divan başkanına verdik. Dedik ki yeni seçilen başkan 16 şubatta yeni parti binasının kapısını açsın.

Engin Özkoç:

CHP grup başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi.
Özkoç, Keleş'in il başkanlığı döneminde il binası sözü verip yerine getirmediğini hatırlattı.
Özkoç, "Kendi görevi bittiğinde bir kalemi uzatıp CHP'nin il binası falan yoktur demeye cüret ediyorsa, o zaman bizim yapacağımız şey Cumhuriyet Halk Partisinin kişilere değil örgütüne ait binasını alıp ona vermektir. Bu bizim görevimizdir" dedi.

ÇOLUK ÇOCUĞUN OYUNCAĞI

Özkoç; Keleş'in "Adaysız kalmasın" açıklamasıyla ilgili olarak da "Cumhuriyet Halk Partisi öyle adaysız falan kalmaz. Cumhuriyet Halk Partisi çoluk çocuğun oyuncağı değil. Cumhuriyet Halk Partisi dünün siyasi partisi değil. Sizler yokken, bizler yokken CHP Sakarya örgütünde Ayhan Mutan'lar vardı, Selçuk Gedikli'ler vardı, Ünal Ozan'lar vardı. Onlar CHP'yi namerte muhtaç etmediler. Biz de etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

CHP İl kongresinde çarşaf liste kararı nedeniyle başkan adayları ve yönetim listeleri yeniden oluşturuluyor.

Adaylardan Reyhan Şahin tarafından salonda bulunanlara yemek ikramı yapıldı.

Oylar kullanılmaya başladı.

Oy verme işlemi sona erdi. Oylar sayılmaya başlandı. Her sandığın başında ayrı ayrı görevlilerin olduğu görüldü.

Yapılan sayım sonrası oyların çoğunluğunu alan Ecevit Keleş, CHP'nin yeni il başkanı oldu.

Etiketler
Sakarya Seçim