Diyanet bu sefer de cennetten köşk vaad etti!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın cennetten yer vaat eden skandal açıklamasının ardından bir skandal da Diyanet'in Almanya'daki bağış kampanyasında yaşandı.

Diyanet bu sefer de cennetten köşk vaad etti!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın "Kuran kurslarında bir tuğlası olana cennette ev verilecek" açıklamasının ardından bir skandal da Almanya'da yaşandı.

Almanya'nın Giessen kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Giessen Camisi, yeni yer satın almak için kampanya başlattı. Cuma namazının ardından cami cemaatine dağıtılan notlarda PayPal adresi, IBAN numarası ve bankanın BIC yani SWIFT kodu yer alıyordu.

Türkçe "Kim, (allah rızâsı için) bir mescit yaparsa, Allah da ona (cennette) onun benzerini (onun gibi bir köşk) yapar" yazan notta Almanca olarak da "Arsa alımı için bağışlarınızı rica ediyoruz" ibaresi bulunuyor.

Diyanet bu sefer de cennetten köşk vaad etti! - Resim : 1

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre, bağışların banka havalesi yoluyla yapılması istenirken; caminin yeni yer satın almak için topladığı bağışların cennetten yer vaadiyle istenmesi bazı vatandaşların tepkisini çekti.

Etiketler
Ali Erbaş Almanya