Bilal Erdoğan'ın arkadaşının Aldülhamit sevdası: Beyoğlu Belediyesi'nde tuğralı logo

Sağlık Bakanı Yardımcısı’nın odasındaki 2. Abdülhamit portresi tartışmaları sürerken Beyoğlu Belediyesi’nde de bir Abdülhamit skandalı patladı.

Bilal Erdoğan'ın arkadaşının Aldülhamit sevdası: Beyoğlu Belediyesi'nde tuğralı logo

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yakın arkadaşı, Okçular Vakfı’nın kurucusu ve AKP’li Beyoğlu Belediye Başkanı Ali Haydar Yıldız, 2. Abdülhamit sevdasını belediyenin her noktasına işledi.

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, Beyoğlu Belediyesi Meclis üyelerinin değiştirilen kimlik kartlarının üzerine Beyoğlu’nun simgesi tarihi Galata Kulesi yerine padişah fermanlarını anımsatan başka bir sembol konulduğu görüldü.

CHP’li Meclis üyesi Süleyman Solmaz sembolün 2. Abdülhamit tuğrasından esinlenildiğini belirterek tepki gösterdi. AKP’li Meclis üyesi Şenol Cengiz ise sembolün yeni olmadığını Beyoğlu Belediyesi’ne özel bir eski arma olduğunu belirterek “Abdulhamit tuğrası ama içerisinde Beyoğlu Belediyesi başkanlık binasının görseli var tuğranın içerisinde. Bu bina Abdulhamit’in yaptırdığı ilk belediye binası” dedi.

Bilal Erdoğan'ın arkadaşının Aldülhamit sevdası: Beyoğlu Belediyesi'nde tuğralı logo - Resim : 1

Sağlık Bakanı Yardımcısı Halil Erdemir’in makam odasında Osmanlı padişahı 2. Abdülhamit’in portresi astığının ortaya çıkmasının ardından AKP’li Beyoğlu Belediyesi’nde de Abdülhamit tartışması yaşanıyor. İlçe Meclis üyelerine birkaç ay önce verilen meclis üyesi kimlik kartı bir neden belirtilmeden yenilendi. Eski kartalarda Beyoğlu Belediyesi’nin tarihi Galata Kulesi’nin yer aldığı logosu yer alırken bu kez kimliklere padişah fermanlarını anımsatan bir logo kondu. CHP’li meclis üyesi Süleyman Solmaz duruma tepki göstererek konuyu meclis gündemine taşıdı.

Gazetemize konuşan Solmaz “Beyoğlu’nda Galata Kulesi gibi tarihi bir simgemiz varken, dünyada bilinen ve yaşam alanı olarak da kullanılan, birçok uygarlığın simgesi olan kuleninin yerine yalnızca bir zümrenin kullandığı bir simgeyi kullanıma almaya çalışmak Beyoğlu’na itibar kaybettirir. Bu anlaşılmayan değişiklik tavrından vazgeçilmeli” dedi.

‘LOGO DEĞİL, NİŞAN’

Tartışmalar üzerine ulaştığımız ilçe belediyesinin AKP’li Meclis üyesi Şenol Cengiz de sorularımızı yanıtladı. Cengiz özetle “Abdülhamit tuğrası ama içerisindeki Beyoğlu Belediyesi başkanlık binasının görseli var, tuğranın içerisinde. Bu bina Abdülhamit’in yaptırdığı ilk belediye binası. Sadece Beyoğlu Belediyesi’ne özel bir armadır bu. Bugüne kadar çok kullanılmamış ama... Onun üzerinde bir değişiklik var. Yani ortasında Abdülhamit’in tuğrası yok. Sadece yıldız kısmı var. Ortasında da resmi var. O dönemin padişahlarının kullandığı armalar böyle olduğu için böyle yapılmış. Bu logo değil, nişan” diye konuştu. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ise özel kalemine not bırakmamıza karşın dönmedi.

‘ABDÜLHAMİT’E FATİHA’

Ayrıca Ali Haydar Yıldız sosyal medya hesabından Abdülhamit’in ölüm yıldönümünden bir gün sonra bir video yayınladı. Yıldız “Programı Sultan Abdülhamid Han ve tüm şehitlerimiz için güzel evladımızın dilinden Fatiha ile bitirdik” notuyla paylaştığı videoda çocuklara hitaben “Sultan Abdülhamit Han dedemize bu akşam bir fatiha okuyalım mı eve gittiğimizde? Abdülhamit Han dedemize bu akşam fatihayı kim okuyacak? Hadi bakalım. Çikolata, çikolata geliyor” diyor. Videoda sonra küçük bir çocuk fatiha okuyor.

Etiketler
Beyoğlu Bilal Erdoğan