İktidarın kayyum atadığı belediyelere özel ihale: 1 milyon 620 bin TL'lik çöp kamyonu

Kamu kurumları ile AKP'li belediyelerin kayyum atanan belediyeler için özel alımlar yaptığı ortaya çıktı.

İktidarın kayyum atadığı belediyelere özel ihale: 1 milyon 620 bin TL'lik çöp kamyonu

Kamu kurumları ile AKP'li belediyelerin kayyum atanan belediyeler için seferber olduğu ve kayyum atanan belediyeler için özel alımlar yaptığı ortaya çıktı.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Siirt Orman İşletme Müdürlüğü 25 Aralık 2017 tarihinde sadece kayyum atanan belediyeler için özel ihale açtı. İhale duyurusu “Kayyum Atanan Belediyelere Malzeme Alımı” olarak yapılan ihale kapsamında kayyum atanan belediyelere verilmek üzere 42 bin 500 TL’ye 17 adet çatılı piknik masası alındı.

AKP’li Sancaktepe Belediyesi ise “Kayyum atanan Batman'ın Gercüş, Beşiri ve İkiköprü Belediyelerine verilmek üzere gıda malzemesi alımı” başlığıyla ihale yaptı. AKP'li belediye 8 Eylül 2017 tarihinde yaptığı ihaleyle 178 bin TL’lik gıda malzemesi alımı yaptı. Gıda malzemelerinin ihaleyi kazanan şirket tarafından kayyum atanan ilçe belediyelerine teslim edilmesi de istendi.

1 MİLYON 620 BİN TL'LİK ÇÖP KAMYONU

Ankara Büyükşehir Belediyesi de AKP'li Melih Gökçek yönetiminde olduğu 2016 yılında kayyum atanan belediyelere çöp kamyonu ve temizlik aracı gönderdiği ortaya çıktı. ABB Kent Estetiği Daire Başkanlığı 15 Kasım 2016 tarihinde “Doğu Anadolu Bölgesindeki ‘Kayyum Atanan İlçelere’ Hidrolik Sıkıştırmalı Çöp Kamyonu, Kar Bıçaklı Vakumlu Yol Süpürgesi, Kombine Kanal Açma ve Temizleme Aracı İle Elektronik Total Station Ölçüm Aleti Alımı İşi” başlığıyla ihale yaptı.

Pazarlık usulü yapılan ihaleyi kazanan Bais İş Makineleri Şirketi'ne belediye kasasından şirkete toplam 1 milyon 620 bin TL ödendi. Satın alınan araçların Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı’nın göstereceği yerlere teslim edilmesi istendi.

KAYYUM ATANAN KARDEŞ BELEDİYE

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin AKP'li Grup Başkanvekili Tevfik Göksu yönetimindeki Esenler Belediyesi de kayyum atanan belediyeye özel ihale yaptı. AKP'li belediye, kayyum atanan Suruç Belediyesi'ne 620 bin TL ödeyerek taziye evi yaptırdı. İhalenin duyurusunda, alım yapılan belediye "Kayyum atanan kardeş Suruç Belediyesi" olarak ifade edildi.