AKP'den İlker Başbuğ'a FETÖ yanıtı: Arkadaşlarımız yasal haklarını kullanacaklar

AKP sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

AKP'den İlker Başbuğ'a FETÖ yanıtı: Arkadaşlarımız yasal haklarını kullanacaklar

AKP MYK toplantısı sonrası AKP Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un askerlerin özel yetkili mahkemelerde yargılanmasıyla ilgili 2009'da TBMM'den geçen düzenlemeyi hazırlayanları 'FETÖ'nün siyasi ayağı için örnek göstermesine AKP'den sert tepki geldi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Meclis'in mutlak dokunulmazlığının ihlal edildiğini söylerken, "Arkadaşlarımız, kendilerini FETÖ mensubu gibi etiketleyen bu yaklaşıma karşı yasal haklarını kullanacaklar" dedi.

Ömer Çelik'in açıklamalarının satır başları:

FETÖ'nün siyasi ayağı var mıdır yok mudur tartışması devam ediyor. Emekli Orgenaral yasal düzenlemede altında imzası olanların FETÖ mensubu olduğunu iddia etti. Emekli bir askeri bürokratın TBMM üyelerini terör örgütünün üyesi olarak değerlendirmesi, kanun teklifini kim hazırladıysa yasamanın üyelerini suçlaması son derece vahim yaklaşımdır. Elinde bilgi belge olan varsa bu araştırılsın. Şunu bunu suçlamak bu mücadeleyi sulandırmaktan başka bir işe yaramaz.

Aslında bu tutum FETÖ'nün temizlenmesine mi hizmet etmektedir başka bir şeye mi? Kim ki yüce Meclis'i aşağılamaya çalışıyorsa bunun altında iyi niyet yoktur. Türkiye darbelerden çok çektiği için, darbelere zemin yaratan yasal düzenlemelerin mevzuatımızdan çıkarılması en önemli gündemdi. O dönem önerge satır satır okunup tüm partiler tarafından kabul edildi. 30 gibi suçu kapsayan askerlerin yargılanmasının sağlanması bir devrimdir.

FETÖ, Türkiye'nin kabul ettiği terör örgütlerinden biridir. FETÖ'nün gerçekleştirmeye çalıştığı darbe girişimi milletimizin iradesiyle def edilmiştir. FETÖ ile ilgili olarak devletin bütün organlarından hayatın tüm kılcal damarlarından kesilmesi için mücadele devam edilmektedir. Elinde belge olmaksızın devletin sahip olmadığı birtakım iddialar üzerinden şunu bunu suçlayarak bu mücadele desteklenemez. Arkadaşlarımız, kendilerini FETÖ terör örgütü mensubu gibi etiketleyen bu yaklaşıma karşı yasal haklarını kullanacaklar.

- Sağlık Bakanlığı gereken tedbirleri aldı. Türkiye son derece önemli bir operasyona imza attı. Gelen vatandaşlarda herhangi bir hastalık belirtisi yok.

- Rusya'nın iddiaları doğru değildir. Rusya tarafına iki kez bilgi verilmiştir. 54 rejim hedefi ateş altına alınıp imha edilmiştir. karşılık verilmiştir, verilmeye devam edilecektir. Rusya'nın rejimi kontrol altına alamamasının altı çizilmelidir.

- Avrupa'nın DEAŞ olarak adlandırdığımız aşırı sağ için gerekli tedbirler alınmıyor. Bugün İslam düşmanlığına karşı atınlan adımlar Avrupa'da reformların atılmasını engelliyor. Reform yapamadığı için AB cazibesini yitiriyor. Umarım Avrupa, Brexit sürecinden ders çıkarır.

'YÜZYIL ANLAŞMASI'

Bu plan baştan aşağı işgal planıdır. Türkiye ilk tepki koyan ülke olmuştur. BM Genel Sekreteri açıkça bu karara karşı çıkmıştır. Bizim de söylediğimiz BM kararlarına uyumlu olmalıdır, iki devletli bir çözüm olmalıdır. Arkasından Avrupa Halk Partisi bu planı güçlü bir şekilde reddetmiştir. Arap Birliği'de sağduyulu bir karar alarak reddetmiştir.

Ortadoğu konusunda kafa yoran kim varsa bunun iyi bir şeye gitmediğini ifade eden paylaşımlarda bulunuyor. ABD tarafsızlığını kaybetti. Filistinlilerin iradesini hiçe saydılar.

Yıllar içerisinde Filistin topraklarının nasıl azaldığını görüyoruz. Şimdi yapılan ise bu durumdan daha ileriye giden bir durum oluşturmak. Aklın ve vicdanın asla kabul etmeyeceğini bir tavır sergiliyorlar.

Rejim mutabakat uygun davranmamıştır. Türkiye, Astana mutabakatları çerçevesinde garantör ülke olarak üzerine düşeni yapmıştır. Rus tarafına iki defa bilgi verilmiştir. Rusya tarafının 'bize haber verilmedi' bilgisi doğru değildir. 54 rejim hedefi tamamen imha edilerek 70'den fazla rejim unsuru imha edildi. Karşılık verilmeye devam edilecek.

SORU - CEVAP

Rejim'in bu bölgeye yaklaşmaması gerekir. Bu bölge gerginliği azaltma bölgesidir. TSK gözlem sahalarının olduğu yere Rejim'in yaklaşması TSK gözünde düşman olarak gösterir. Burada beklentimiz Rusya'nın Rejim'in saldırıları konusunda gözlem altına almaktır. TSK verilen görevi yapıyor ve mutabakatlarla altı çizilmiş görevlerdir. Bu tip yaklaşım görüldüğü durumunda aynı şekil karşılık verilecektir. Rusya ile son derece önemli işler yapıldı.

Rejim'inin halkını katletmesiyle bu durum ortaya çıktı. Kendi halkına kimyasal silahlarla saldıracak sonra da meşruluğu konuşulacak. Böyle bir şey mümkün değildir. Dünyada birçok ülke de Esed'i meşru lider olarak görmemektedir.

Askerlerimize karşı bir saldırı olmuştur, beklenen nedir? "Bu saldırının karşısında devletimizin yanındayız gerekli karşılık verilmelidir." denmesini beklersiniz. Ama ne diyor CHP lideri, "yeni ateşkes hattı oluşturulsun". Karşımıza gelen tezleri Türkiye'nin 2. partisinden duyuyoruz. Bu durum acı verici. Türkiye bütün diplomatik yolları denedi, denemeye devam ediyor.

ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşmesi başlıyor olabilir

Etiketler
FETÖ İlker Başbuğ Ömer Çelik