CHP'li Cemal Canpolat arkadaşlarına ne anlattı?

İstanbul İl kongresi öncesinde Cemal Canpolat ve Canan Kaftancıoğlu arasında görüşme gerçekleşirken görüşmenin detayları ortaya çıktı.

CHP'li Cemal Canpolat arkadaşlarına ne anlattı?

Pazar günü gerçekleşecek CHP İstanbul İl Kongresi öncesi Cemal Canpolat ve Canan Kaftancıoğlu görüşmesi gerçekleşti.

Yeni Soluk'ta yer alan habere göre; Taksim'de gerçekleşen görüşmenin detayları ortaya çıktı.

İşte o görüşmede yaşananlar:

- KAFTANCIOĞLU: "LİSTEYİ BERABER YAPALIM" CANPOLAT: "BEN RÜŞVET KABUL ETMEM!"

Görüşme teklifi mevcut CHP İstanbul İl Başkanı ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun desteklediği Canan Kaftancıoğlu'ndan geldi. Cemal Canpolat, Kaftancıoğlu'nun görüşme teklifini kırmayarak kendisini ağırladı. Kaftancıoğlu görüşmede, Kılıçdaroğlu'nun kendisiyle devam etmek istediğini, kongreye tek aday olarak çıkmak istediğini söyledi. Kaftancıoğlu, Canpolat'a, il yönetim listesini beraber yapma teklifini iletti.

Cemal Canpolat, Kaftancıoğlu'nun bu teklifini sert bir dille reddetti. "Ben rüşvet kabul etmem" diyen Canpolat, "Şahsıma toplanan 270 imza var, 60 imza da bugün geldi. Kongrede aday değilim. Hiçbir zaman da aday olmadım. Bu şartlar altında ve mevcut imzalarla birlikte aday olursam kongreyi kazanacağım açık. Ancak ben Genel Başkana rağmen aday olmam. Genel Başkana bir sözüm var. Adaylığınız hayırlı olsun" diyerek Kaftancıoğlu'nu uğurladı.

"HİÇ ADAY OLMADIM Kİ ADAYLIKTAN ÇEKİLEYİM"

Canpolat, bugün bazı yayın organlarında çıkan "adaylıktan çekildi" haberlerini ise yalanladı. Edinilen bilgiye göre yakın çalışma arkadaşlarıyla bir toplantı yapan Canpolat, "Bugün malum çevreler adaylıktan çekildiğime dair haber yaptırıyor. Ben hiçbir zaman adaylığımı açıklamadım ki adaylıktan çekileyim. Ben hiçbir zaman imza da toplamadım ama buna rağmen bana getirelen 270 imza var. Bunların içinde bir çok ilçe başkanı var, belediye başkanı var. Bugün 60 imza daha geldi, kabul etmedim. Toplanan imzaları da iade ettim" dedi.

Çalışma arkadaşlarına bir teşekkür konuşması yapan Canpolat "Hepinize tek tek teşekkür ederim, aday olmam için elinizden gelen desteği gösterdiniz. Gerek üyeler, gerek delegeler hem sahada hem sosyal medyada desteklerini esirgemedi. Bugün gelinen noktada adaylaşmamız halinde kongreyi kazanacağımız çok açık. Ancak Genel Başkana rağmen aday olmak, bunun neticesinde bir seçim zaferi ilan etmek benim kabul edeceğim bir şey değil. Bizi senelerdir farklı odaklarla beraber gibi gösteriler. Genel Başkanı yanlış bilgilendirdiler. Başkan olursak havuz medyası 'Kılıçdaroğlu'na karşı zafer' yazacak. Ben bunu istemiyorum.

Bu yanlış algının devam etmesini istemiyorum. Başkanlık referandumda İstanbul'da 'Hayır' çıkmasının mimarı bizdik, Kılıçdaroğlu'nu kurşunlara karşı savunan bizdik, Adalet Mitingi'ni düzenleyen CHP tarihinin en çoşkulu mitingini düzenleyen bizdik. Buna rağmen bizi başka odaklarla beraber göstermeye çalıştılar. Sağlık olsun. Canan hanıma başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan CHP lideri Kılıçdaroğlu'yla bir telefon görüşmesi yapan Canpolat, aday olmayacağını iletti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açık desteğini alan, Canan Kaftancıoğlu, an itibariyle kongrede rakipsiz kaldı. Kaftancıoğlu, 4 Şubat Salı günü saat 11:00’de CHP İstanbul İl Başkanlığında yapacağı açıklamayla il başkanlığı adaylığını açıklayacak.

Etiketler
CHP kurultayı Canan Kaftancıoğlu Kongre Cemal Canpolat