CHP Ankara'da yaşanan sıcak gelişme sonrası Umut Akdoğan'dan açıklama

CHP Ankara İl Başkan adayı Umut Akdoğan, CHP Ankara'da yaşanan gelişmeler sonrası sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

CHP Ankara'da yaşanan sıcak gelişme sonrası Umut Akdoğan'dan açıklama

GERÇEK GÜNDEM - CHP Ankara İl Başkan adayı Umut Akdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Gerçekleşen görüşmede Kılıçdaroğlu’nun, “Arkadaşlarımızın ortak kararıyla Ankara İl Başkanı adıyımız Ali Hikmet Akıllı olarak öne çıktı. Aday adaylığı dönemindeki başarılı çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ederiz. İl başkanı adayı olmasanız iyi olur” dediği iddia edildi.

CHP Ankara'da yaşanan bu gelişmeler sonrası Umut Akdoğan, sosyal medya hesabından açıklama yaparak 25 Ocak cumartesi günkü adaylık açıklamasını iptal ettiğini ifade ederek, "Bugünün koşullarında adaylığım ile ilgili bu uyumun tabanla tam sağlanmış olduğunu çok net bilsem de, genel merkezimizle sağlanamadığını üzülerek görmekteyim" dedi.

Umut Akdoğan'ın açıklamasının tamamı şöyle:

"KAMUOYUNA ZORUNLU AÇIKLAMA

Partimizin Ankara’daki başarısının daim olabilmesi için 200 gün önce bir yola çıktım. Bu süreçte yirmi bin kilometreden fazla yol gittim, binlerce partilimizle buluştum, sivil toplum örgütlerini ve basın kuruluşlarını ziyaret ettim.

Örgütümüzün sorunlarını çözecek projeler hazırladım. Çalıştığım her an heyecanıma heyecan kattım. Hep örgütümüzle birlikte oldum. Çocuk yaşlarımdan bu güne acı ve tatlı günümüzde, mücadelede, eylemde birlikte olduğumuz örgütümüzle çok daha sıkı ilişkiler kurdum.

İl Kongremizden sonra il başkanı olarak da olsa, bir kardeşiniz olarak da olsa her zaman birlik içinde olacağımızın sözünü verdim. Bu sözümün arkasındayım. Nefes aldığım sürece bu PARTİNİN EVLADI, ÖRGÜTÜN VİCDANI olmaya devam edeceğim.

Ancak geldiğimiz noktada 25 OCAK CUMARTESİ GÜNÜ BİNLERCE PARTİLİMİZLE BULUŞARAK YAPACAĞIMIZ AÇIKLAMAMIZIN İPTALİ ZORUNLULUĞU DOĞDU.

CHP’de örgüt, üyemizden genel başkanımıza kadar bir bütündür. Tüm örgüt toplantılarında söylediğim “seçim bürolarımızdan genel merkezimize kadar örgüt tam bir uyum içinde olmalıdır” düşüncemin arkasındayım.

BUGÜNÜN KOŞULLARINDA adaylığım ile ilgili bu uyumun tabanla tam sağlanmış olduğunu çok net bilsem de, genel merkezimizle sağlanamadığını üzülerek görmekteyim.

Her zaman örgütümüzün emrindeyim.

Bu düşüncelerle tüm örgütümüzü saygı, sevgi ve bağlılıkla selamlıyorum.

Av.Umut Akdoğan"

Etiketler
CHP kurultayı Ankara