Selvi örnekleri sıraladı: Sinan Aygün'ün üslup sorunu da var

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında Sinan Aygün'ün üslubun sorun olduğunu dile getirdi.

Selvi örnekleri sıraladı: Sinan Aygün'ün üslup sorunu da var

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı rüşvet iddialarıyla suçlayan Sinan Aygün'ün üslubunu eleştirdi.

Aygün'ün düzenlediği basın toplantısı ve bir televizyon kanalındaki konuşmalardan alıntı yaparak örnekleri sıralayan Selvi, "Sinan Aygün’ün 'bu adam' dediği, cahillikle suçladığı kişi 31 Mart yerel seçimlerinde Ankaralıların yüzde 51.93 oy oranı ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçtiği Mansur Yavaş" diyerek bu üslubun sorunlu olduğunu yazdı.

Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

SİNAN Aygün kendini anlatmak için basın toplantısı düzenledi, CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın programına çıktı. Bu onun hakkıdır. Ancak Sinan Aygün’ün TOGO kuleleri kadar, bir üslup sorunu da olduğu ortaya çıktı. Birkaç örnek paylaşmak istiyorum.

“İnşaat yapmışım, bunun değeri de 950 milyonmuş. Bu adam Ankara’yı yönetecek. Bu adam Ankara için mahsurlu.”

“Bu kadar bilgisiz, bu kadar cahil bir insan bu belediyeyi nasıl yönetecek?”

“Mansur Yavaş iddiasında diyor ki ‘Biz 25 milyonu okul için istedik’. A bre cahil adam, sen 25 milyon okul bedelini nasıl buldun?”

“Adamın tabii teknik bilgisi olmadığı için...”

“Mansur’un istinafa götürüp de geri çektiği karar...”

Sinan Aygün’ün “bu adam” dediği, cahillikle suçladığı kişi 31 Mart yerel seçimlerinde Ankaralıların yüzde 51.93 oy oranı ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçtiği Mansur Yavaş.

Sinan Aygün haklıdır haksızdır, o ayrı konu ama ben bu üslubu doğru bulmadım. Büyüklerimiz boşuna “Üslubu beyan ayniyle insan” dememişler...

Etiketler
Abdulkadir Selvi Hürriyet Sinan Aygün