Özgür Özel'den Mansur Yavaş tepkisi: 'Mahçup olurlar'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Manisa İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Özgür Özel'den Mansur Yavaş tepkisi: 'Mahçup olurlar'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Manisa İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile eski CHP Milletvekili Sinan Aygün arasında süren "Togo Kuleleri" tartışmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Özel, "Ankara’da Sinan Aygün’ün bazı iddiaları oldu. Ancak bu iddialar bizzat Sinan Aygün’ün tarafından dün çürütüldü. Bu sürecin tamamı şu cümleyle bitmiştir; ‘Sinan Bey sizden bu parayı ceplerine koymak için mi aldılar?’. ‘Hayır’. ‘Ne için istediler?’. ‘Okul yapmak için’. İlk başta ‘Benden rüşvet istediler, ben bunu söyledim ama gereği yapılmadı’ diyenler şimdi ‘Bu parayı ceplerine istemediler, 25 milyonluk okul yaptırmamı istediler’ noktasına gelmiştir.

Buradaki hassas nokta şudur; imar değişikliğini, plan tadilatını yapan, ruhsatı veren biz değiliz. Binanın inşaatının temmuz ayından beri alınan bir mahkeme kararını Sinan Aygün tarafından bilinip dinlenmediğini ve belediyeden Sinan Aygün’e yakın hukukçular tarafından gizlendiği ortadadır.

Bunlar net bir şekilde ortaya çıktıktan sonra meselenin şu boyutuna da dikkat çekelim. O bina ne olursa olsun kente karşı işlenmiş bir suçtur. Kent suçudur ve CHP kent suçlarını okul yaptırarak, kreş yaptırarak, kamu yararına işler yaptırarak meşrulaştırılmasına da karşıdır.

Geçmişteki plan tadilatı ve altına yazılmış olan okul yapılacak sözü kamu yararına takip edilmektedir. Ancak buradan bütün Türkiye bilsin ki Adalet ve Kalkınma Partisi’nin belediyelerinde olduğu gibi parsel bazında değişiklikler yapıp oraya çok katlar alıp sonra da ‘Hadi bir kreş yap da biz buna ruhsat verelim veya biz sana bu kadar katı verelim, karşılığında okul yap meselesi kent suçunu ortadan kaldırmaz, hiçbir CHP’li belediyenin bu tür kent suçlarına alet olmaması gerekir.

Ve Mansur Yavaş, bu kent suçunu işleyen kişi değil, geçmişte işlenmiş kent suçuna karşı verilmiş kamu sözünü takip eden pozisyondadır. Kimse ama kimse aynı cümle içinde CHP’li bir belediye başkanı ve rüşvet kelimelerini geçirmeye kalkmasınlar, mahcup olurlar" şeklinde konuştu.

Etiketler
Özgür Özel Manisa Mansur Yavaş Urla