Erdoğan: Bu millet bu ülkede size iktidar vermez

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fuat Sezgin Yılı Kapanış Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan: Bu millet bu ülkede size iktidar vermez

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fuat Sezgin Yılı Kapanış Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Kanal İstanbul'da ilgili 'Yapamazsınız' diyorlar, 'Yaptırmayız' diyorlar. Ya sen zaten iktidara gelemeyeceksin ki. Bu millet bu ülkede size iktidar vermez." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- Kağıdı Çinliler bulmuş olsa da onu hakkıyla kullanan bizim ecdadımızdır. Bilim tarihinin bugünkü kaynakları büyük ölçüde Avrupa referanslıdır.

- Müslüman alimleri yok saymak kasıtlı değilse, cehaletle izah edilebilir.

- Biruni boylam derecelerini ölçmek için Gazze'den Bağdat'a 2 sene yürüdü.

- Bilimi dünü ve bugünüyle yalnızca Batı'ya hasretmek ve Müslüman alimleri yok saymak, şayet kasıtlı değilse ancak cehaletle izah edilebilir. Türkiye geçtiğimiz 17 yılda bilim ve teknoloji sahasında da ayağına vurulan prangaları parçalamıştır.

- Türkiye İstanbul Havalimanı'na sahip olana kadar içeride ve dışarıda birçok engelle karşılaştı. Şimdi herkesin hayran olduğu bir eser ortaya çıktı. 50 milyon yolcu ağırladık. 90 milyon yolcu hedefine ulaşacağımız aşikar.

- Kanal İstanbul'da ilgili 'Yapamazsınız' diyorlar, 'Yaptırmayız' diyorlar. Müteahhitlere tehdit savuruyorlar, 'İhalelere katılırsanız biz iktidara geliyoruz, geldiğimizde bu aldığınız ihaleyi iptal ederiz.' Ya sen zaten iktidara gelemeyeceksin ki. Bu millet bu ülkede size iktidar vermez. Siz yapılacak her şeyin önüne dikilen bir anlayışsınız. Dikili ağaçları söken bir zihniyetsiniz.

Etiketler
Recep Tayyip Erdoğan