Kasım İvgen, CHP Küçükçekmece'de adaylığını açıkladı

Kasım İvgen, CHP Küçükçekmece İlçe Başkan adaylığını sosyal medyadan duyurdu.

Kasım İvgen, CHP Küçükçekmece'de adaylığını açıkladı

Kasım İvgen CHP Küçükçekmece İlçe Başkanlığı adaylık açıklamasını sosyal medya hesabından yaptı.

Kasım İvgen'in açıklaması şöyle oldu:

İvgen yaptığı açıklamada, destekleriniz için teşekkür eder, ilçemiz ve partimiz adına hayırlı olmasını dilerim dedi.

KASIM İVGEN KİMDİR?

1964 Tokat Zile doğumlu olan Kasım İvgen, ilkokul eğitiminden sonra İstanbul’a yerleşerek kalan eğitim hayatına burada devam etti.

Arel Üniversitesi Dış Ticaret bölümünden mezun olduktan sonra, ikinci üniversite olarak Uluslararası İlişkiler bölümünü de başarıyla tamamlayan İvgen, 1988-2000 yılları arasında yaşamına İsviçre’de devam etti.

İsviçre’de yaşadığı dönemde dil eğitimini tamamlayan İvgen, aktif siyaset hayatına ilk olarak İsviçre Sosyal Demokrat Parti’de görev alarak başladı.

2000 yılında memleketi Türkiye’ye dönerek, tekstil, baskı kimya işletmeciliği ve organik tekstil boya bayiliği gibi pek çok alanda hizmet veren ve hali hazırda iş hayatına ihracat sektöründe devam eden Kasım İvgen, ülkesine döndükten sonra iş hayatının yanı sıra, aktif siyaset hayatına da Cumhuriyet Halk Partisi’nde devam etti.2007 yılında hayatını Diş Hekimi Aynur İvgen ile birleştiren Kasım İvgen iki çocuk babasıdır.

Avrupa’yı görmüş ve gördüğü dünya vizyonunu önce ilçesine, sonra iline ve en sonunda da ülkesine taşıma hevesi ile yola çıktığını belirten İvgen, “ideolojisi ile,sosyal devlet anlayışı ile, halkın iktidarını esas alan ilkesiyle Cumhuriyet Halk Partili yoldaşlarımla aynı yolda olmaktan da onur duyuyorum” dedi. Kasım İvgen, 2012-2016 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi İl Disiplin Kurulu Üyeliği yaptı.

O dönemlerde, Küçükçekmece İkitelli Platformu’nu kurduğunu söyleyen İvgen, halen kurucu üyeliğinin yanı sıra başkanlığını da yaptığı İkitelli Platformu’nda, ilçede yaşayan Giresun, Samsun, Ordu, Sinop, Doğu ve Güneydoğulu mahalleli hemşerileriyle bir araya gelerek yerelde yaşadıkları sorunlara sahip çıkmaya, ortak akılla çözümler üretilmesine katkı sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

2015 yılı Genel Seçimlerinde ön seçime girerek milletvekilliği adaylığına talip olan Kasım İvgen, halen pek çok sivil toplum kuruluşunda görev almanın dışında Ali Hoca Köyü Derneği Kuruculuğu, İkitelli Platformu Kurucu Üyesi ve Başkanlığı, İkitelli Cemevi Derneği Kurucu Başkanlığı, Silivri’yi Güzelleştirme Derneği Kurucu Başkanlığı, Eğitim-Kültür ve Kadını Güçlendirme Derneği Kurucu Üyesi gibi aktif görevlerine devam etmekte.CHP Küçükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı .

Etiketler
CHP kurultayı Küçükçekmece