Haznevi Tarikatı'nın gücü nereden geliyor! 'İşine gelmeyenlerin olayları başka yere çekmesi akıl tutulmasıdır'

Gaziantep Şahinbey Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Şencan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün, tarikat liderinin elini öptüğü görüntüler hakkında açıklama yaptı.

Suriye merkezli Haznevi Tarikatı'nın düzenlediği bir programa katılan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün, tarikat liderinin elini öptüğü görüntüler ortaya çıkarken Gaziantep Şahinbey Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Hasan Şencan görüntüler hakkında açıklama yaptı.

Hasan Şencan'ın açıklaması şöyle oldu:

Basına ve Kamuoyuna

1 - Gaziantep gibi bir yerde 67 bin metrekarelik bir alanda Suriye kökenli gerici Haznevi Tarikatının külliye yapımıyla başlayan ve müftülüğün onay vermesiyle devam eden kamuoyu oluşturma çabası önceki paylaşımlarıma da bakarsanız görürsünüz.

2 - İşine gelmeyenlerin olayları başka yere çekmesi "pelikan, parti içi çekişme, birileri servis etme" gibi lanse edilmesi akıl tutulmasıdır. Bu ülkede yaşanan 15 Temmuz'da da gördüğümüz ve bu darbe girişiminin öncesinde de tarikatların ne kadar tehlikeli olduğunu hep söyledik yine söyleyeceğiz.

3 - Haznevi Tarikatı'nın külliyesinin imar izni ve ruhsat verilmemesi ile ilgili verdiğimiz mücadele ortadadır. Bu gücün nereden geldiğini öğrenmek için bu tarikat nedir, kimlerdir araştırma yapma gereği duydum. Çok basit oldu ilk olarak facebook grupları ve youtube kanallarında kendileri tarafından yayınlanan ve izlediğim görüntülerde sayın Adalet Bakanı'nı ve milletvekillerini gördüm.

4 - Birileri serviş etmiş diyenler, Pelikan diyenler şahıslara önerim bir şeyi araştırmak isterlerse google yazmaları yeterli olacaktır. Zaten bu tarikatın kendi facebook görüntülerinde kendi yayınlamış.

Haznevi Tarikatı'nın gücü nereden geliyor! 'İşine gelmeyenlerin olayları başka yere çekmesi akıl tutulmasıdır' - Resim : 1

Etiketler
Gaziantep Adalet Bakanı Tarikat