'Gelecek Partisi' isminin Saadet Partisi ile bağlantısı ne?

AKP'den istifa ederek kendi partisiyle yoluna devam eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi'nin isminin nereden geldiği konusunda bir iddia ortaya atıldı.

'Gelecek Partisi' isminin Saadet Partisi ile bağlantısı ne?

Eski Başkbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu parti için öne çıkan, "Bizim, Bir, Yaşam ve Adalet, Huzur" isimlerinin ardından en sonunda Gelecek Partisi isminde karar kılınmıştı.

Tele1'in haberine göre, Davutoğlu partisine isim bulma konusunda yıllardır İstanbul’u yöneten ama trafik sorunu azaltmak yerine kilitleyen, dönemin AKP yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi de yardımcı oldu.

SAADET PARTİSİ SLOGANINDAN ESİNLENDİ

Kulislerden gelen bilgiye göre, Davutoğlu, Gelecek ismiyle ilgili asıl kararını tam Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı önünden geçerken aldı. Sıkışık trafik sırasında aracının camından gördüğü slogan partisinin ismini belirledi. Hala da duruyor o slogan.

'Gelecek Partisi' isminin Saadet Partisi ile bağlantısı ne? - Resim : 1

Zeytinburnu’nda bulunan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı binasında mavi büyük harflerle GELECEK sarı küçük harflerle Saadet yazıyor. GELECEK Saadet ile GELECEK sloganı Davutoğlu’nun parti konusunda isim tartışmasını bitirdi.

Davutoğlu, yeni kurduğu partisinin ismini Saadet Partisi’nden esinlenerek aldı. Trafikte beklerken parti ismi kafasında netleşti.

AKP GEÇMİŞİ VE GELECEK

Saadet Partisi sloganının dışında ise 'gelecek' kavramının, Davutoğlu için önemli olduğu düşünülüyor. Yıllarca AKP’de, Erdoğan’dan sonra en önemli görevleri üstlenmiş bir siyasetçi olarak, yeni partisini anlatmak zorunda olduğu söyleniyor. Yani onu siyasete taşıyan AKP’yi değil, bundan sonra geleceği anlatmalı.

Etiketler
Ahmet Davutoğlu Gelecek Partisi Saadet Partisi