Fatih Altaylı: Buna da ayrıca duble şaşıracağım

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, MHP milletvekili termik santral yasasıyla ilgili muhalefeti suçlamasına tepki gösterdi.

Fatih Altaylı: Buna da ayrıca duble şaşıracağım

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, MHP milletvekili termik santral yasasıyla ilgili muhalefeti suçlamasına tepki gösterdi. Altaylı, "Bu arada iktidar partisinin TBMM grup başkanvekillerinin durumunu merak etmiyor da değilim. Acaba gerçekten Cumhurbaşkanı’na sormadan yasa geçirecek duruma geldiler mi? Eğer öyle ise buna da ayrıca duble şaşıracağım." diye yazdı.

Altaylı'nın yazısından ilgili bölüm şöyle;

Türkiye siyaseti, özellikle de Türkiye’nin “İktidar” siyaseti “Şaşırmayacağım” dememe rağmen beni şaşırtmaya devam ediyor.
Dün söz verdim, artık şaşırmayacağım diye.
Sözümü bir gün bile tutamadım.

TBMM’deki iktidar ortaklarının yasalaşmasını uygun gördüğü düzenlemeyi, iktidar ortaklarının ortaklaşa seçtiği Cumhurbaşkanı onaylamamıştı ve ben de buna çok şaşırmıştım ya…
Dün bu durumun üzerine tüy dikildi.

İktidar ortaklarından MHP’nin bir milletvekili, Sayın Sefer Aycan Bey bir açıklama yaparak, TBMM’den AK Parti ve MHP oyları ile geçen yasa için muhalefeti suçladı, muhalefete kızdı.

MHP Milletvekili Sayın Aycan, mealen, “Bu yasa TBMM’den geçerken oylamaya muhalefetten sadece 35 milletvekili katılarak ‘Hayır” oyu kullanmıştır. Bunun hesabı sorulmalıdır” dedi.

Yani demek istedi ki, “Muhalefet oylamayı ciddiye alıp tam kadro katılsa idi biz bu yasayı 203 AK Parti ve 14 MHP oyu ile geçiremezdik. Sayın Cumhurbaşkanı da bunu veto etmek zorunda kalmazdı”

Ben hayatımda çok savunma gördüm ama bu kadar muazzamını görmedim.

TBMM’de çoğunluğu elinde bulunduran iktidarın geçirdiği bir yasa teklifi için, bunu engelleyemeyen muhalefeti suçlayan bir iktidar.
Düşündüm haklılar.

Halbuki bu yasa TBMM’de muhalefet tarafından engellenebilmiş olsa, iktidar partileri kendi Cumhurbaşkanları ile ters düşmemiş olacaklardı.

Tam aksine muhalefeti “Binlerce enerji çalışanını işsiz bırakmakla, kentlerde elektrik kesintilerine sebep olmakla, ülkeyi enerjide dışa bağımlı hale getirmekle” yani ezcümle CNN Türk’ün iddia ettiği türlü melanetle suçlama imkanına sahip olacaklardı.

Şimdi kendi geçirdikleri yasayı engelleyen Cumhurbaşkanı’na teşekkür kuyruğundalar.

Bu arada iktidar partisinin TBMM grup başkanvekillerinin durumunu merak etmiyor da değilim.

Acaba gerçekten Cumhurbaşkanı’na sormadan yasa geçirecek duruma geldiler mi?
Eğer öyle ise buna da ayrıca duble şaşıracağım.
Fakat sonuç olarak tüm olan bitenler gülmeye hasret kalan milleti epey bir güldürdü.
Onların da yüzünden tebessüm eksik olmasın.


*

Etiketler
Fatih Altaylı Habertürk Milletvekili Muhalefet