CHP'li Umut Oran: Bu bir erken seçim nedenidir

CHP'li Umut Oran, Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın programında yaşanan ekonomik krizle ilgili açıklamalarda bulunarak erken seçim çağrısı yaptı.

GERÇEK GÜNDEM - CHP'li Umut Oran, Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın programında yaşanan ekonomik krizle ilgili açıklamalarda bulundu.

"Türkiye'de ilk defa hem işsizlik fırlamış gidiyor, hem de istihdam azalıyor. 780 bin istihdamda da azalma var. Okuldan mezun oluyorlar iş arıyorlar bulamıyorlar bunun rakamı; 7,5 milyon. İşsizlik yüzde 14! Bir de mevcut işi olanlar işini kaybediyor, 800 bin!" diyen Umut Oran şu sözlerle erken seçim çağrısı yaptı:

"İKTİDAR ERKEN SEÇİMİN RİSKLİ OLDUĞUNU BİLİYOR"

"Bu bir erken seçim nedenidir. Bence Türkiye'nin herşeyin dışında en önemli, en acil, en can alıcı, en can yakıcı meselesi İŞSİZLİK! Yasal işkence... Buna çözüm üretemiyorsa, ben demem lazım 'arkadaş benim formülüm bu'. İktidar istemez, iktidar şu anda erken seçime giderse riskli oluduğunu biliyor.

İktidar partisinin içerisi karışmış, dış politika karışmış. Bu tabir hoş değil ama ,"Şamar oğlanına dönmüş dış politikada Türkiye" ama böyle. Bir itibarı kalmamış, bir gücü kalmamış, bir yaptırımı kalmamış. İçerde de sadece algı operasyonuyla Türkiye ne kadar yönetilebiliyor? Algı operasyonuyla geldiğimiz nokta ortada. Her açıdan şu anda Türkiye sapır sapır dökülüyor.

Ozaman ne kurtarır bunu? Erken seçim kurtarır. Erken seçim kim ister? Bunu yönetemeyen, beceremeyen ne vaat edecek seçimlerde? Muhalefetin iktidara karşı demesi lazım; "Arkadaş ben ana muhalefetim, ama artık iktidar olmak istiyorum, bu ülkeyi işsizlik belasından kurtarmak istiyorum.

"ANA MUHALEFETİN ERKEN SEÇİM İSTEMESİ LAZIM"

Bu ülkeyi dış politikada itibarlı hale getirmek istiyorum, üretimi arttırmak istiyorum, tarımı kalkındırmak istiyorum, insanı insan gibi yaşayan demokrasiyi inşaa etmek istiyorum. İnsanlara daha iyi bir Türkiye vaat ediyorum. İnsanlara daha yaşanabilir bir demokrasi vaat ediyorum" diyerek ana muhalefetin erken seçim istemesi lazım. Yoksa öbür türlü 4 sene daha oturur koltuğunda."

Etiketler
Ağrı Ayşenur Arslan Ekonomik kriz Erken Seçim Umut Oran