Erdoğan: Sayın Trump sağ olsun heyet gönderdi

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı çıkışında konuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı çıkışında konuştu.

Erdoğan Bezmiâlem Vâlide Sultan Camii'nde cuma namazının ardından yaptığı açıklamada, "Şu andan itibaren 120 saatlik bir süreç işliyor. 120 saatlik süreç içeresinde malum terör örgütü YPG'nin, güvenli bölge olarak belirlediğimiz bölgeyi terk etmesi söz konusu." dedi. Erdoğan, "Bizim anlaşmamızın bir özelliği de şu, şu anda oradaki güvenlik güçlerimiz alanı terk etmeyecek" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Sayın Trump sağ olsun Pence'in başkanlığında Pompeo'yla birlikte heyetler gönderdiler, ön görüşmeler yapıldı ve sonra adeta işin final görüşmelerini yaptık.

Önce ikili görüşme olarak Pence ile yaptık. Sonra daha kapsamlı bir heyetler arası görüşme gerçekleştirdik. Ve sonucunda 13 maddelik ortak bildiriyi dünya kamuoyuna açıklamış olduk.

Şu andan itibaren 120 saatlik bir süreç işliyor. Malum terör örgütünün bu bölgeyi, özellikle de belirlediğimiz güvenli bölgeyi terk etmesi söz konusu. Şu anda dünkü görüşmelerimizde 120 saat içerisinde buraların boşaltılacağı konusunda mutabık kaldık. Sürekli irtibat halinde olacağız, heyetlerimizin görüşmesi devam edecek.

Putin ile ayrıca bir görüşme olacak. Bu görüşmeyi de bu sürecin ayrı bir unsuru olarak kabul ediyorum. Bölgeye de barışı Barış Pınarı ile getirmiş oluruz İnşallah.

Bizim şu anda güvenlik güçlerimiz alanı terk etmeyecek. Kalacaklar ki gerçekten bu terör örgütü alanı terk ediyor mu etmiyor mu göreceğiz.

Çatışma söz konusu değil. Bunların hepsi dezenformasyondur. Kulak asmayalım. Şu anda attığımız adımı güçlendirelim

Etiketler
Recep Tayyip Erdoğan