MHP'den CHP'li Deniz Yücel'e tehdit: Uyardık ama dinlemedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’den CHP İl Başkanı Deniz Yücel’in Devlet Bahçeli’ye yönelik yaptığı sert eleştirilere yanıt verdi.

MHP'den CHP'li Deniz Yücel'e tehdit: Uyardık ama dinlemedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’den CHP İl Başkanı Deniz Yücel’in Devlet Bahçeli’ye yönelik yaptığı sert eleştirilere yanıt verdi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin geçtiğimiz günlerde “CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu parti içinde kurduğumuz bir komisyonla incelemeye aldık” diyerek yaptığı açıklamanın İzmir yankıları sürüyor. CHP İl Başkanı Deniz Yücel’in ifadelerine karşı MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’den cevap geldi.

"ARŞİVİ AÇARIZ"

Başkan Şahin açıklamasında “Sayın Yücel’i uyardık ama o dinlemedi. MHP ve onun muhterem lideri hakkında konuşmak kendisinin boyunu aşar. Sayın Yücel MHP’ye değil, ilk önce CHP’nin HEP’ten HDP’ye uzanan, oradan Habur mimarlarından Sezgin Tanrıkulu’na ve diğer yetkililerine ulaşan çizgisine baksın. Üzülerek söylüyorum CHP’nin geçmişi bölücü mihraklarla ilişkilerle doludur. Arşiv kayıtlarını önüne sermeye hazırız” ifadelerini kullandı.

“KENDİLERİ DE ŞAŞKIN”

Şahin, CHP’li Yücel’e; “Kendisinin şaşkın olduğunu anlayabiliyor, HDP ile olan ittifakların kabul etmediğini de düşünüyorum. Sayın Yücel’in bunu sorgulaması gereken şekil pehlivan peşrevi çıkararak meydana çıkması değil, CHP içindeki bölücülere karşı gereğini yapmasıdır. Ayrıca Sayın Yücel’in farklı amaçları varsa bu amaçlarına ulşacağı yer MHP değil. Partisinin içidir. Yanlış adreste geziyor” dedi.

FATMA KURTULAN’A CEVAP VERMELİ

Şahin, “Devlet Bahçeli’nin kim olduğunu ve bugüne kadar nasıl bir çizgiye sahip olduğunu bir Türk Genci olarak Deniz Bey çok iyi bilir. Biz uğruna ölünen mukaddes sevdaların, başı dik, iradesi sağlam iman adamlarıyız! Eğer sorumlu bir siyasetçi, Atatürkçü bir CHP’li ve bütünlükten yana olan bir vatandaş olarak birilerine had bildirmek istiyorsa ilk önce ‘belediyeleri biz kazandırdık’ diyen HDP’li Fatma Kurtulan’a, Habur şakşakçısı Sezgin Tanrıkulu’na, çözüm Sürecinde partisinin yetkililerine ve içlerine sızan bölücülere bildirsin. Laf-ı güzafı bırakıp içine düştükleri bölücülük oyunundan kurtulsun. CHP’nin bundurumunu ispatlayacak arşiv kayıtlarımızla her yerde tartışabiliriz” dedi.

Etiketler
İzmir Deniz Yücel Devlet Bahçeli