CHP Parti Okulu bir ilke daha imza attı

CHP Parti Okulu, İl Genel Meclis Üyelerine Yerel Yönetim Reçetesini verdi.

CHP Parti Okulu bir ilke daha imza attı

CHP Parti Okulu bir ilke daha imza attı. Türkiye’nin dört bir yanında görev yapan CHP’li İl Genel Meclisi üyeleri ‘İl Genel Meclis Üyeleri İçin Yerel Yönetim Eğitimi’ kapsamında Ankara’da bir araya geldi

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Okulu ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı işbirliğiyle il genel meclisi üyelerine yönelik olarak ilk kez düzenlenen ‘İl Genel Meclis Üyeleri İçin Yerel Yönetim Eğitimi’, 28-29 Eylül 2019 tarihleri arasında Bülent Ecevit Parti Okulu Binası’nda gerçekleştirildi.

Eğitimler öncesinde düzenlenen açılış programına CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun, Antalya Milletvekili Cavit Arı, Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Parti İçi Eğitim Sorumlusu 24-26. Dönem Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Parti Okulu eğitmenleri ve partinin Türkiye’nin dört bir yanında görev yapan il genel meclisi üyeleri katıldı.

YOĞUN KATILIM

Eğitimlere, büyükşehir statüsü olmayan 34 ilde görev yapan 150 CHP’li meclis üyesi katıldı. İl genel meclislerinde daha önce görev yapmış veya bu alanda deneyim sahibi eğitmenlerden Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Antalya Milletvekili Cavit Arı, Parti İçi Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Ürgüp E. Belediye Başkanı Bekir Ödemiş, Tuğba Canlı, Sahra Baydar, Tayfun Ceyhan, Ömer Mustafa Yılmaz eğitmenliğinde düzenlenen eğitimlerde il genel meclisinin çalışmaları 5 farklı başlıkta toplandı.

ÖNEMLİ BAŞLIKLAR

Eğitimlerde ‘CHP Tüzük, Yönetmelik ve Programına göre İl Genel Meclis Üyelerinin Görev ve Sorumlulukları’, ‘İl Genel Meclisi Toplantı Usul ve Esasları’, ‘İl Özel İdaresi Organları Görev ve Sorumlukları’, ‘İl Genel Meclis üyeleri için Etkili İletişim ve Halkla İlişkiler’, ‘Stratejik Plan, İmar, Denetim ve Faaliyet Raporu’ dersleri anlatıldı. İl genel meclisi üyeleri, katıldıkları eğitimlerde bulundukları bölgelerdeki sorunları da aktararak çözüm aradı.

Genel iktidara yerel yönetimlerde elde edeceği başarı ile ulaşacağının bilincinde olan CHP, il genel meclis üyelerinin eğitimiyle bu alanda önemli bir adım atmış oldu. Katılımcı ve halkçı yerel yönetim anlayışıyla, insan odaklı hizmetler planlayan CHP, halkın 31 Mart’ta kendilerine duyduğu güvene layık olmaya çalışıyor.

Etiketler
Okul