Kılıçdaroğlu, çadırkentte yaşayan depremzedeleri ziyaret etti

Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli'de çadırkentteki depremzedelere ziyarette bulundu.

Kılıçdaroğlu, çadırkentte yaşayan depremzedeleri ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Denizli ziyareti kapsamında depremzedelerin kaldığı çadırkenti ziyaret etti.

DEPREM BÖLGESİNİ ZİYARET ETTİ

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Denizli'deki programına 8 Ağustos’ta 6 büyüklüğündeki depremin yaşandığı Bozkurt ilçesi ile devam etti.

Bozkurt Belediye Başkanı CHP’li Birsen Çelik'i ziyaret eden Kılıçdaroğlu, deprem sonrasında yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada, depremde can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu belirterek, "Depremler her yerde oluyor. 21'inci yüzyılda depremden insanların ölmemesi lazım. Dolayısıyla depreme dayanıklı binalar yapmamız lazım. İnsan hayatı sıradan bir hayat değildir. Bizim insanı korumamız lazım. Bir deprem yaşandı ve birçok yerde sorun var doğrudur. Ama hiç endişe etmeyin. Bunların tamamını çözeceğiz.

Bozkurt'a yakışacak bir belediye binanız olacak göreceksiniz. Kısa süre içinde olacak. Evleri yıkılan vatandaşlar var. Bunların içinde yoksullar var. Bize oy verip vermemen önemli değil. Sen insansın ve evini yapamıyorsun. Bizim görevimiz sana ev yapmak. Evi yapacağız. Aydın, İzmir ve diğer büyükşehir belediye başkanlarımız el ele verdiler sizin sorunlarınızı çözeceğiz” diye konuştu.

EVİ ZARAR GÖREN YAŞLI KADINA ZİYARET
Kılıçdaroğlu daha sonra beraberindekilerle birlikte depremde evi zarar gören 70 yaşındaki Mevlüde Doğan'ı, 6 yaşındaki torunu Emir Doğan’la birlikte kaldıkları çadırda ziyaret edip sorunlarını dinledi.

Yaşlı kadına sorunlarının çözümü için destek sözü veren Kılıçdaroğlu ardından Tutluca Mahallesi'ne geçti. Depremzede vatandaşlarla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, evleri zarar gören 2 aylık depremzede Güneş Hazır’ı kucağına alarak ilgilendi, daha sonra burada yaşayan vatandaşlarla sokakta oturup sohbet etti.

Kılıçdaroğlu Denizli programının sona ermesinin ardından karayoluyla Ankara’ya hareket etti.

Etiketler
Denizli Kemal Kılıçdaroğlu