CHP'de kurultay hazırlıkları başlıyor

CHP’de gözler kurultay için Parti Meclisi toplantısına çevrildi. PM toplantısında olağan kurultay takviminin konuşulması ve kurultay için start verilmesi bekleniyor.

CHP'de kurultay hazırlıkları başlıyor

CHP’de gözler kurultay için Parti Meclisi toplantısına çevrildi. PM toplantısında olağan kurultay takviminin konuşulması ve kurultay için start verilmesi bekleniyor.

CHP PM 15 Eylül Pazar günü toplanacak. Edinilen bilgiye göre toplantıda kurultay konusunun konuşulması ve sürecin başlaması bekleniyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 36. Olağan Kurultayı 3-4 Şubat 2018 tarihinde yapılmıştı. CHP Tüzüğüne göre kurultay iki yılda bir toplanıyor.

GÖZLER PM TOPLANTISINDA

CHP’li yöneticiler kurultay tarihine ilişkin, “Bir yıl uzatma söz konusu değil. Normal zamanında olacak” değerlendirmesini yaptı.

Parti Meclisi toplantısında kurultay takviminin konuşulacağı ve sürecin başlayacağı belirtildi. Kulislerde ise kurultayın nisan ayını bulacağı konuşuluyor.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK

CHP Tüzüğüne göre; ilçe kongreleri, ilçe başkanını, ilçe yönetim kurulu üyelerini ve yedeklerini, il kongresine katılacak delegeleri gizli oyla seçer. İl Kongreleri, il başkanını, il yönetim kurulu üyelerini ve yedeklerini, il disiplin kurulu üyelerini ve yedeklerini, kurultaya katılacak delegeleri gizli oyla seçer. Kongrelerin başlangıç ve bitiş tarihleri (Kongreler Takvimi) Merkez Yönetim Kurulunca saptanır.

Kurultayda Genel Başkan, Parti Meclisi üyeleri ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri gizli oyla seçilir. Kurultay iki yılda bir toplanır. Bir yıldan fazla ertelenemez. Kurultayın toplanacağı yer, gün ve saat ile gündemi Parti Meclisince belirlenir ve en az otuz (30) gün önce Genel Başkanca duyurulur.

ÇARŞAF VE BLOK LİSTE

Seçimlerde kural, çarşaf listedir. Çarşaf liste, tüm adayların yer aldığı tek ve ortak listedir. Kurultay üye tam sayısının onda birinin yazılı önerisi üzerine blok liste usulü ile seçimlerin yapılmasına karar verilebilir. Blok liste, kurultayca seçilmiş genel başkan ya da genel başkan adayları tarafından sunulan, seçilecek sayıda asıl ve yedek Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu adaylarının yer aldığı listedir.

Etiketler
CHP kurultayı Kurultay