Nagehan Alçı'dan Canan Kaftancıoğlu'na verilen ceza hakkında yorum

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen 9 yıl hapis cezasını eleştirdi.

Nagehan Alçı'dan Canan Kaftancıoğlu'na verilen ceza hakkında yorum

Nagehan Alçı, bugünkü "Canan Kaftancıoğlu ve liberalizm ihtiyacı" başlıklı yazısında, "Eğer bu ülkede liberal demokratik hukuk devleti olmazsa kim iktidarı ele geçirirse öbür tarafı ezer ve Türkiye bir üçüncü dünya ülkesi olmaktan kurtulamaz." ifadelerini kullandı.

"Canan Hanım Marksist ben ise liberal-demokratım." diyen Alçı'nın yazısı şöyle:

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun yargılandığı davada 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasına hükmedilmesi Türkiye’yi iyiye, doğruya, adalete ve huzura götürecek bir karar mıdır? Yoksa tam aksi midir?

Ben ikincisi olduğu kanaatindeyim. Ana muhalefet partisinin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu attığı tweetler yüzünden böyle bir hapis cezası alamaz, almamalı.

Ayrıca bu tweetler çok eski tarihli. O zaman da CHP PM Üyesi olan Kaftancıoğlu ile ilgili suç duyurusu yapılmış ama savcılar ilgilenmemiş ve bir kısmına da takipsizlik vermiş.

Şimdi 23 Haziran seçimlerinden sonra yeniden apar topar bu cezanın verilmesi akıllara Doğu Almanya ceza hukuku mantığını getiriyor. Doğu Alman sosyalist rejiminde “Konjonktürel operasyonel hukuk” diye bir kavram vardı.

Dünya görüşü olarak Kaftancıoğlu’na taban tabana zıt bir yazarım. Canan Hanım Marksist ben ise liberal-demokratım. Hatta kendisiyle bizim Habertürk TV’de tam 2 sene önce çok sert tartışma yaşamışlığımız var.

O yüksek tansiyonlu programın en sonunda ben kendisine “Canan Hanım siz liberal demokratik hukuk devletine karşı mısınız?” demiştim. Radikal bir dille “Evet kesinlikle karşıyım” demişti. Çok katı bir ortodoks sosyalistti o zaman.

İstanbul İl Başkanı olduktan sonra daha mutedil bir çizgiye doğru yöneldiğini gördüm. Umarım şimdi liberalizm ve hukukun üstünlüğü kavramlarının önemini anlamıştır Kaftancıoğlu. İşte şimdi kendisi de tam sosyalist Doğu Alman ceza hukuku zihniyeti ile 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası aldı.

Solcu da olsa sağcı da olsa özgürlükçü-sol ya da özgürlükçü-sağ olmadıktan sonra böyle bir aşırı sol ya da aşırı sağ anlayışın Türkiye’ye sadece zararı dokunacaktır. Kaftancıoğlu’nu hiç sevmeyen CHP içindeki Kemalistler için de bu dediğim geçerli. Atatürkçülük de özgürlükçü bir bakış açısıyla yeniden yorumlanmak zorunda.

Eğer bu ülkede liberal demokratik hukuk devleti olmazsa kim iktidarı ele geçirirse öbür tarafı ezer ve Türkiye bir üçüncü dünya ülkesi olmaktan kurtulamaz. Kişi başına düşen milli gelir de 8-9 bin dolardan bir adım ileri gidemez. Bunu herkes görmeli…

Etiketler
Canan Kaftancıoğlu dava Nagehan Alçı Canan Kaftancıoğlu Habertürk