'Kaftancıoğlu’ndan İstanbul seçimlerinin intikamı alınıyor'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen hapis cezasına tepki gösterdi.

'Kaftancıoğlu’ndan İstanbul seçimlerinin intikamı alınıyor'

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen 9 yıl 8 aylık hapis cezasına tepki gösterdi.

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, “Büyük İstanbul Yürüyüşü diyerek yola çıkan il başkanımız Canan Kaftancıoğlu’ndan İstanbul seçimlerinin intikamı alınıyor. İl başkanı olmasının ardından başlatılan ve 6 yıl öncenin tweet’leriyle ilgili soruşturma, her nedense İstanbul seçimleri sonrasında hızlandırıldı. Mahkeme heyetine göre 6 yıl önceki tweetler nasıl olacaksa halkı 31 Mart’tan sonra düşmanlığa sevk etmeye başlayacakmış.” dedi.

Gökçen, yargılama sürecinde usule ve hukuka aykırılıklara dikkat çekerek “Savunma hakkı sınırlandırıldı. Delillerin toplanmasına dair her tür talep reddedildi. Canan Kaftancıoğlu’nun savunması sırasında hakim tepki göstererek il başkanımızın sözünü kesti. Hakim, avukatların bir süre sonra susmasını istedi.” ifadelerini kullandı.

Gökçen, “Maalesef çocuk istismarı veya kadın cinayeti vakalarında görmediğimiz jet hızla yargılama sistemini bu davada gördük. Duruşma tarihleri hızla verildi, sanıktan savunma alınmadan hazırlanmış olan mütalaa dikkate alındı. Karar tüm siyasi davalardaki gibi kopyala/yapıştır, hiçbir hukuki gerekçe yok.” dedi.

Gökçen, “Bugün 9 yıl 8 ay cezaya hükmedenlerin yarın birbirini nasıl satacağını hep birlikte izleyeceğiz. Biz dimdik ve kol kolayız, İstanbul’da biz mevsimini sürdüreceğiz.” dedi.

Etiketler
Canan Kaftancıoğlu dava Canan Kaftancıoğlu Hapis cezası Seçim