Abdullah Gül, Ali Babacan ve Davutoğlu'na zor soru: Mutlu musunuz?

Ahmet Takan, Sputnik'te gazetecilerin işten çıkarılması hakkında Abdullah Gül, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu'na seslendi.

Abdullah Gül, Ali Babacan ve Davutoğlu'na zor soru: Mutlu musunuz?

Yeniçağ Gazetesi yazarı Ahmet Takan, Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptıkları söyleşinin ardından, gazeteciler Yavuz Oğhan, İsmail Saymaz ve Akif Beki'nin programlarına son veren Radyo Sputnik, sabahları yayınlanan Seyr-i Sabah programını sunan gazeteci Zafer Arapkirli ile de yollarını ayırmasını değerlendirdi.

Ahmet Takan, Sputnik'te gazetecilerin işten çıkarılması hakkında Abdullah Gül, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu'na seslenerek, "Geçmişte yaptıklarınızdan, ortak olduğunuz günahlardan dolayı ne hissediyorsunuz?.. Mutlu musunuz?.. Eski yediğiniz hurmaları hatırlıyor musunuz?.. "Gün gelir size de lazım olur. Bırakın şu medya patronları arayıp şikayet etme işlerini" dememiş miydim?.." dedi.

Ahmet Takan'ın köşe yazısının ilgili bölümü şöyle:

KALLEŞÇE...

Yılların habercisiyim... Türkiye'de ilk haber kanalının kurucularındanım... Çok emek verdik gerçek tarafsız haberciliğin tutması için... Bilmediğiniz bedeller ödedik!.. Başarmıştık... Geride kaldı!.. Havuza dahil edildikten sonra haber kanallarını izlemekten tiksinir hale geldim. "RS FM" diye bir haber radyosu kuruldu.

Bu mesleği namusu ile yapanlar için iyi bir fırsattı... Ben ve benim gibiler biraz soluk almıştık. Arabamdaki radyoyu hemen RS FM'in frekansına ayarlamıştım. Sabahları, sevgili Zafer Arapkirli'nin hazırlayıp başarı ile sunduğu programı büroma gelmeden fırsat buldukça dinliyordum. Gündem takibi için çok faydalanıyordum.

Aynı zaman da sevgili Yavuz Oğan'ın hazırlayıp sunduğu programları da farklı görüşlere yer vermesi, dünya ve ülke nabzını çok iyi tutması açısından kaçırmadan dinlemeye çalışıyordum. Çok başarılı, tarafsız habercilik yapıyorlardı.

Azledilen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu programa çıkardılar diye, Radyo Sputnik'teki (RS FM) programlarına son verildi. Halbuki, Yavuz Oğan, İsmail Saymaz ve Akif Beki, o programı RS FM'de değil kendi Youtube kanallarında yapmışlardı. Zafer Arapkirli'nin programla herhangi bir alakası yoktu ama o da kovuldu!..

Ünlü SETA raporunda, söz konusu gazeteciler, Türkiye aleyhine faaliyet gösteren yabancı yayın kuruluşlarında çalıştırılan vatan haini gazeteciler olarak suçlanmıştı. Bir telefonla kendilerini kapının önünde buldular. Neden?.. Suçları, Pelikancıların başını yediği, yeni parti kurma çalışmaları yapan ve kendini ifade etmek için bir mecra arayan ve "basın"ı "basın" yapan bu iktidarın bir zamanlar en önemli paydaşı olan Ahmet Davutoğlu'na kendini anlatma imkanı vermeleriydi.

O gazeteciler, Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanı, Başbakan olduğu dönemlerde temsil ettiği bu iktidar tarafından işlerinden kovdurulmuştu!.. O programı takip etmiştim. Yalamadan, yıkamadan gazeteci gibi yapmışlardı. Ellerinde tutuşturulan metin olmadan akla gelebilecek her soruyu Ahmet Davutoğlu'na yöneltmişlerdi.

Davutoğlu'nun çook geç kalmasına rağmen söyledikleri herhalde birilerinin fena halde canını yakmış olmalı. Youtube kanalına bile tahammül edemediler. Rusya orijinli kanalı, "bu adamları kovmazsanız, S-400 alımına son veririz" diye mi tehdit ettiler.

Doğru söylüyor diye işinden gücünden edilen ve gazetecilik mücadelesini evinden, arkadaşının ofis odasından Youtube vasıtasıyla sürdüren onlarca meslektaşımız var. Biliyorum, çok takip ediliyorlar. "Basın" sırası onlara da gelecek herhalde!..

Abdullah Gül, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu... Geçmişte yaptıklarınızdan, ortak olduğunuz günahlardan dolayı ne hissediyorsunuz?.. Mutlu musunuz?.. Eski yediğiniz hurmaları hatırlıyor musunuz?.. "Gün gelir size de lazım olur. Bırakın şu medya patronları arayıp şikayet etme işlerini" dememiş miydim?..

"Basın" beyler "basın!..

Bakalım nereye kadar?...

Eyy, değerli milletimin değerli survayvır ve de A haber izleyicileri, sadece bizlere "basın"mıyorlar. Gün gelecek, sizlere de çok lazım olacak "basın"!..

Tercihiniz hangisinden yana?..

Etiketler
Sputnik Ali Babacan Abdullah Gül Ahmet Davutoğlu