Bahçeli: Yaptırımlarını alsınlar külah diye başlarına taksınlar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’nin Doğu Adeniz’deki sondaj çalışmaları nedeniye yaptırımlarla karşı karşıya olmasına tepki gösterdi.

Bahçeli: Yaptırımlarını alsınlar külah diye başlarına taksınlar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’nin Doğu Adeniz’deki sondaj çalışmaları nedeniye yaptırımlarla karşı karşıya olmasına, “Avrupa Birliği’ne (AB) sesleniyorum yaptırımlarını alsınlar da külah diye başlarına geçirsinler” diyerek tepki gösterdi.

Karabük’te konuşan Bahçeli, “Avrupa Birliği’nin Doğu Akdeniz’de ne işi var” sorusunu yöneltti. MHP lideri, Yunanistan’ın ve başka ülkelerin çalışmalarının sorun edilmeyip Türkiye’nin yasal hakkı olan çalışmanın önüne geçilmesini diplomatik alçaklık ve Türk düşmanlığı olduğunu savundu.

“Şımarık ve şuursuz Rumların yasadışı faaliyetlerini sahiplenen ABD ve Avrupa’nın Türkiye’ye engel olmaya çalışmaları kabullenilemez” diyen Bahçeli ada devletlerinin kıta sahanlığının olmadığını iddia etti.

Bahçeli sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye için Doğu Akdeniz egemenlik konusudur. AB’nin bu gerçekleri bilmemesi imkansızdır buna rağmen yaptırım kararı alması yanlıştır. Doğu Akdeniz’de tek taraflı karar almak yanlıştır.”

Türkiye’yi kimsenin ekonomik yaptırımlarla terbiye edemeyeceğini vurgulayan MHP lideri, “Türkiye’nin gözü korkmaz. Haklıyız. Hakkımızı yedirmeyiz “ diyerek, Fatih, Yavuz ve Barbaros’tan sonra Oruç Reis gemisinin de sefere ve göreve hazır olduğunu anımsattı.

AB SÜRECİ TARTIŞMAYA AÇILABİLİR

Doğu Akdeniz’deki gerilim konusunda ‘Rum yönetiminin provakasyonlara bel bağlamaktan vazgeçmesi gerektiğini’savunan Bahçeli, “Ya bir yol bulunacak ya da olacakların sorumluluğu Avrupa’nın ve Rumların sırtına yüklenecektir “dedi.

Bahçeli, bu gelişmeler doğrultusunda AB üyelik sürecinin de gerekiyorsa tartışmaya açılabileceğini söyledi.

Etiketler
Devlet Bahçeli Sondaj Türkiye