'800 bin kere Canan Kaftancıoğlu'nun yanındayız'

Canan Kaftancıoğlu yarın hakim karşısına çıkacak. Dava öncesi açılan #BirİstanbulSavunması etiketine destek mesajları yağdı.

'800 bin kere Canan Kaftancıoğlu'nun yanındayız'

‘Cumhurbaşkanına hakaret, Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılama, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek ve terör örgütü propagandası yapmak’ suçlamalarıyla hakkında dava açılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na, 18 Temmuz Perşembe günü yapılacak duruşma öncesi destek açıklamaları geldi. Canan Kaftancıoğlu yarın hakim karşısına çıkacak. Dava öncesi açılan #BirİstanbulSavunması etiketine destek mesajları yağdı.

7 yıl önceki sosyal medya paylamışları nedeniyle 17 yıla kadar hapis cezası ile yargılanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, yarın ikinci kez hakim karşısına çıkacak ve savunmasını yapacak. Kaftancıoğlu'na destek yağdı.

Canan Kaftancıoğlu'na aralarında Ahmet Türk, Akın Birdal, Levent Üzümcü, Sinan Bengier, Füsun Demirel, İlyas Salman ve Hüseyin Turan gibi isimlerin olduğu sanatçılardan destek videoları geldi. Kaftancıoğlu için Cumartesi Anneleri, Gezi aileleri, tiyatrocular, sendikacılar ve siyasetçiler tarafından destek videosu yayımlanarak, “Canan Kaftancıoğlu yalnız değildir” denildi. Ayrıca CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na destek icin Twitter'da Canan Kaftancıoğlu Davası hesabı açıldı. Hesaptan hem destek verenlerin videoları hem de çağrı videoları yayınlandı.

DEMOKRASİ MÜCADELESİ VERENLERİN YANINDAYIZ

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, “Canan Kaftancıoğlu, demokrasiye inanan, demokratik gelecek için mücadele eden, özgürlükleri savunan değerli bir şahsiyettir. Bugün hedef haline getirilmiştir. Herkes bilsin ki biz demokrasi mücadelesi verenlerin yanındayız,” diye konuştu.

İnsan Hakları Derneği’nin kurucusu Akın Birdal ise “Canan Kaftancıoğlu insan hakları ve barış savunucusudur. 18 Temmuz Perşembe saat 9.00’da Çağlayan Adliyesi’ndeyiz” dedi.

25 YILLIK RANT DÜZENİNİ YIKAN ÖRGÜTLENMEYİ YAPTI

Oyuncu İlyas Salman ise destek açıklamasında samimi ifadeler kullandı. Salman açıklamasını “25 yıllık rant düzenini yıkan örgütlenmeyi yaptı. Şimdi onu cezalandırmak istiyorlar” diyerek paylaştı.

Oyuncu Füsun Demirel’den de Kaftancıoğlu’na destek açıklaması geldi. Demirel, Kaftancıoğlu’na seslenerek “Asla yalnız yürümeyeceksiniz” dedi. Demirel, "Bu ülkede gerçek demokrasinin yaşanabilmesi için çokca bedel ödendi. İstanbul seçimlerinde bir avuç insan kaybetti diye Canan Kaftancıoğlu ‘ na bedel ödetmek istiyorlar. Canan Kaftancıoğlu asla yalnız yürümedi, yürümeyecek! 18 Temmuz da Çağlayan’dayız. #BirİstanbulSavunması" mesajını paylaştı.

OYUNCULARDAN DESTEK

Oyuncu Levent Üzümcü ise Kaftancıoğlu’na açılan davanın İstanbul seçim sonuçlarıyla ilişkilendirdi. Tecrübeli oyuncu Sinan Bengier ise “Canan Kaftancıoğlu’nun yaptığı her şey için yanındayız” dedi.

Oyuncu Salih Kalyon da destek videosu yayınlayan isimler arasında yer aldı. Müzisyen Hüseyin Turan ise “800 bin kere Canan Kaftancıoğlu’nun yanındayız” diyerek destek verdi.

Etiketler
Canan Kaftancıoğlu dava Canan Kaftancıoğlu