CHP'li Öztrak: Hadi bize güvenmediniz, Şamil Tayyar'a sorun!

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, basın açıklamasında bulundu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, gerçekleştirdiği basın açıklamasında dün (16 Temmuz 2019) CHP'yi FETÖ'yü ört pas etmekle suçlayan AKP Sözcüsü Ömer Çelik'e yanıt verdi. Şamil Tayyar'ın, "Çok ciddi bir FETÖ borsası var. İtirafçı adı altında iş adamlarını serbest bırakıyorlar" sözlerini hatırlatan Öztrak, "Hadi bize güvenmediniz Şamil Tayyar'a sorun" dedi.

Öztrak konuşmasının devamında, "O nedenle Çelik şunu bilsin, bu işler bizim takibimizdedir. Bunlarla ilgili dosya bulmakta zorluk çekiyorsa kendisine klasörler verebiliriz" dedi.

Öztrak'ın açıklamasından satır başları şöyle:

Binbir emekle büyüttüğümüz çocuklarımız iş ve istihdamla buluşamıyorlar.

Sanayide işini kaybedenler 97 bin kişi. Sanayideki istihdam kaybı son beş aydır kesintisiz şekilde devam ediyor. İnşaat sektörü de istihdam kayıpları derinleşerek devam ediyor. Nisan ayı işlerin hızlandığı bir dönem ama ona rağmen işsiz kalanların sayısında 544 kişilik bir artış olmuş.

Konut satışları geçen yıla göre yüzde 48 gerilemiş arkadaşlar.

Artık maliye politikasında manevra alanı kalmadı. Vergi gelirleri düşüyor.

Sanki orada bu iş hiçbir kaynak koymadan halledilecekmiş gibi duruyor. Bu da böyle olmaz. Göreceksiniz yeniden yapılandırma sürecinde özel bankalara da destek verilmek zorunda kalınacak. Bu kaynağı nereden vereceksiniz? Bütçeden. Tüyü bitmemiş milletin ödediği vergilerden şirket kurtaracaksınız.

Sadece burada sizin bozduğunuz ekonomi nedeniyle sıkıntıya girmiş olan şirketleri objektif şekilde kurtarsanız amenna. Ben düzenlemelere bakınca bunu görmüyorum. Genellikle yandaş şirketler. Burada objektif davranılmasını sağlayacak yasalar komisyonda söylememize rağmen konmadı. Çok ciddi keyfiliklerin ortaya çıkması mümkün.

Bu torba yasada gerçekten asgari ücretle geçinemeyen vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran vergi düzenlemeleri yok. Şimdi yasa Meclis'te tartışılıyor ama bu ucube rejim nedeniyle sanki bunu meclis teklif etmiş gibi görünüyor ama bütün detayları bürokratlar yapıyor. Bütçeye ne kadar gelir getireceği konusunda hiçbir cevap alamıyorum. Damat bakanın ağzını torba yasa ile ilgili bıçak açmıyor. Sanki bu yasayı milletvekilleri getirmiş gibi.

11. plan zaten hukuken malûl bir vaziyette geldi. Birinci yılında ön gördüğü bütçenin 6 ayı zaten uygulanmıştı, büyüklükler de belli olmuştu. Bu planın milletin derdine derman olacak bütüncül, gerçekçi, toplumun tüm kesimlerinin görüşlerini almış olan bir plan olmadığını görüyoruz. Ben merak ediyorum önerilen hususların acaba ne kadar bu plana dahil edilmiş! Bu plan ufuk vermiyor ama bu plan bir itiraf metni. Cumhuriyetin hedeflerinin hiç birinin tutmayacağını gösteriyor bu plan.

Bu ülkeye doğru ilaç verildiği zaman bu milletin neleri yapabileceğini biliyoruz.

Yıllarca yatırımcıları, iş insanları bu hedeflerin peşinde koşturdular, ona göre ileri dönük hesaplarını yaptırdılar. Şimdi onlar çok ciddi sorunlarla karşı karşıya kalacaklar.

11. kalkınma planı sarayın ve damadın elinde, son 10 yılın kaybedileceğini açık seçik ortaya koyuyor. Bu hedefler maalesef 100. yıl hedefleri tek adam parti düzeni için acımasızca feda edilmiştir.

Ekonominin asıl sorumlusu olan sarayın torpilli damadı korunmaya devam ediyor.

SORU - CEVAP

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in bir değerlendirmesi oldu FETÖ borsasına ilişkin olarak. "FETÖ borsası varsa açık seçik ortaya konuldu ama ört pas etme durumu var" dediler. Nasıl değerlendirirsiniz?

Bol miktarda şu sözleri açıklamada görüyoruz; vesayet, yassıada. Tek adam rejimin kadar ağır vesayeti görmemiştik. Çelik'in çıkıp vesayetten bahsetmesi üzerinde eğri duruyor. Gelelim FETÖ borsası meselesine.

Aslında Çelik internete girse FETÖ borsasını görecek. İzmir'de bir iş adamı öldürüldü. Bu iş adamı aynı zamanda AKP'nin il yöneticisiydi. Baktığınızda burada mafyaya kadar uzanan ilişki zinciri var. O dosyayı Çelik alsın baksın, orada FETÖ borsasını görecek. Bu davanın 69 tane sanığı var, 7'si tutuklu. Peki sadece İzmir'de mi var, hayır. İstanbul'da da var. İstanbul Adliyesi'nde örgüt üyelerine para karşılığı takipsizlik kararı sözü veren kadın avukat var. Bu avukat KADEM'in hukuk bürosunda yer alıyormuş. Sonra ihraç edilmiş. Hadi bize güvenmediniz Şamil Tayyar'a sorun. Sizin eski vekiliniz: 'Çok ciddi bir FETÖ borsası var. İtirafçı adı altında iş adamlarını serbest bırakıyorlar.' demişti.

Şimdi o nedenle Çelik şunu bilsin, bu işler bizim takibimizdedir. Bunlarla ilgili dosya bulmakta zorluk çekiyorsa kendisine klasörler verebiliriz. FETÖ'nün sütünü örtmekten bahsediyor ben kendisine 2004 yılındaki milli güvenlik kurulu kararını hatırlatmak istiyorum. FETÖ'ye yönelik eylem kararı uygulanmasına uygun görülmüş.

Bu kararla ilgili olarak Hilmi Özkök de şöyle diyor: 'Bu iş takip edilsin. Biz MGK'da söyledik diyor, hükûmeti bilgilendirdik diyor. Açıkça söyleyeyim, pek fazla bir şey yapıldığını görmedik' diyor. Kim FETÖ'nün üstünü örtmeye çalışmış?

Etiketler
Faik Öztrak