Ümit Özdağ: Esad ile anlaşıp geri dönüşü sağlayacağız

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ Seçim Gündeminde Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklamasının ardından yaptığı açıklamada "Esad ile anlaşıp geri dönüşü sağlayacağız" dedi.

Ümit Özdağ: Esad ile anlaşıp geri dönüşü sağlayacağız

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ görüştü. Özdağ, "Kılıçdaroğlu'nu ikinci turda destekleme kararı verdik, hayırlı olsun" dedi.

Ümit Özdağ açıklamalar sonrası Halk TV'de Şirin Payzın, Emin Çapa ve Barış Terkoğlu'nun sorularını yanıtladı.

Özdağ şunları söyledi:

"Afgan ordusunu Türkiye'ye taşıdılar. Başka bir devletin ordusunu sınırları açarak Türkiye'ye taşıdılar. ABD ve İran arasında da bir görüşme olmuş olabilir. İran'ın içinde rejim ve oradaki mafyalarında bu işlerde bir parmağı olduğunu düşünüyorum. Bu gelen insanlar askerler, Gayri Nizami harp eğitimi almış insanlar. Bu insanların hepsi genç ve erkek. Bunların bir tek bildiği şey var o da savaşmak. Çok küçük bir ideolojik müdahale ile bunlar harekete geçirilebilir. "

"VERİLEN TÜM VATANDIŞLIKLAR İPTAL EDİLECEK"

"Bunlar arasında Türkiye vatandaşlığı verilmişler olan kişiler bunların tespiti nasıl sağlanacak" sorusunu da yanıtlayan Özdağ:

"Vatandaşlık verilenlerde hukuka aykırı verilen vatandaşlıkların hepsi iptal edilecek. Geçici sığınmacılık almış biri vatandaşlık alamazlar. Vatandaşlık verilmesi alanı bir rüşvet ağına dönüşmüş. Bunu yapanları biliyoruz. siyasetçiler danışmanlar var ve çok ciddi para kazanıyorlar. Bu kanuna aykırı verilen tüm vatandaşlıklar iptal edilecek" ifadelerini kullandı.

Zafer Partisinin protokol sonrası politik tutumu ve 66 madde detayı hakkında değerlendirme yapan Özdağ:

"Zafer Partisinin terör karşısındaki tutumu çok net. Cumhuriyetin kuruluş felsefesi ve Atatürk'e karşı bakışımızı en başında beri vurguladık. 66 madde ve Türk kimliğine dönük söylemlerimiz en başından beri belirgin. Biz Zafer Partisi olarak Türk tanımını, Cumhur İttifakı, Millet İttifakı'na tekrardan hatırlattık. Sanki Türki olmak ayıp bir şeymiş gibi empoze edilmeye çalışılıyor. Bizim tutumumuz ve varlığımız büyük bir seçmen grubunu rahatlattı. Bir depremzede bugün bana mesaj attı ve dedi ki, 'Bir polis yurdunda kalıyorum, sizin sabah saatlerinde açıklamamızı izleyen polisler ayağa kalktı ve alkışladı' dedi.

Dün öğlen saatlerinde Türkiye-Suriye sınırında bulunan duvardaki tel örgüye el yapımı bomba asıldı. Onu oraya asan o teli istediği zaman geçer. Bunu güvenlik bürokrasisi de görüyor, polislerde görüyor ve Türk bürokratları da Türkiye Devleti'nin geri gelmesini istiyor."

"NAGEHAN ALÇI BİR ŞEYE KIZIYORSA EMİN OLUN GÜZEL ŞEYLER OLUYORDUR"

Nagehan Alçı'nın, "Oğan ve Özdağ yüzde 5 ile siyaseti kontrol ediyor" sözlerine kısa bir yanıt veren Özdağ şöyle dedi:

"Nagehan Alçı bir şey kızıyorsa emin olun güzel şeyler oluyordur."

Öğle saatlerinde sosyal medyada dolaşıma giren bir grup sığınmacının Kapıkule Sınır Kapısı'nda çıkardığı olaylara ilişkin sorusunu değerlendirmelerde bulunan Özdağ şunları söyledi:

"Dün gece saat 03.00'te Edirne Valiliği'ne bir Suriyeli camları kırarak gidiyor. İçeride yazı işlerinin camını kırıp odaya giriyor. Odalarda tahribat yaratıyor. Polis gözaltına alınıyor ve Suriyeli olduğu tespit ediliyor. Sorguda makatından flash disk çıkıyor. Bu bilgi olay gerçekleştikten 10 saat sonra bana geldi.

Sınır kapısında yaşanan arbede ise bu kişiler yabancı bir ülkenin 3 istihbarat elemanı Türkiye'ye geliyor ve bu dini grup mensuplarını sınır kapısına götürüyor. Sonrasında bu olaylar yaşanıyor.

Protokolün 4. maddesi 'kayyım kısmı' hakkında da konuşan Özdağ şunları söyledi:

"Terör örgütü sızmalar yapıyor ve belediye kaynaklarını kontrol ediyor. Kendi amaçları için kaynakları kullanıyor. Hiçbir devlet bunu oturup seyretmez. Onun için hukuk içerisinde ve zemininde terörle mücadele sürecektir. "

Parayla satılan vatandaşlıklar, hakkında ne düşünüyorsunuz sorusunu da yanıtlayan Özdağ:

"Kabul edilebilir değil. Derhal durdurulacak. O konuda hukukçu arkadaşlarımız bir çalışma yapıyor. Hukuku zemin ortaya çıktıktan sonra bir tavır alacağız." ifadelerini kullandı.

Etiketler
Seçim 2023 Kemal Kılıçdaroğlu Ümit Özdağ Millet İttifakı