Sinan Oğan ilk kez açıkladı: 'Payız is coming' ile kime mesaj verdi?

14 Mayıs seçimlerinin sona ermesinin ardından sosyal medya hesabından yaptığı "Payız is coming" paylaşımı ile gündeme oturan Sinan Oğan, o ifadelerin perde arkasını ilk kez tv100 ekranlarında anlattı.

14 Mayıs'ta Türkiye'nin adeta nefesini tutarak seçim sonuçlarını takip ettiği dakikalarda cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'dan "Payız is coming" mesajı gelmişti. Cumhur İttifakı'na mı, Millet İttifakı'na mı mesaj verdiği tartışılan o paylaşıma ilişkin Sinan Oğan'dan ilk kez açıklama geldi.

tv100'de yayınlanan Az Önce Konuştum'da Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtlayan Sinan Oğan, o ifadelerin anlamını anlattı.

Oğan, özetle şunları söyledi:

Payız Türkçe bir kelime, sonbahar demek. Sayın Erdoğan ilk adaylarla ilgili değerlendirmeyi yaptığında 'Sayın Kılıçdaroğlu için Bay Kemal' demişti. Benim için ise 'Onun adını bile anmaya gerek yok' demişti. Iğdır'da bir tabir var, 'Cüceyi payız sayarlar'. Sonbahar geldiğinde bakarız kim kimi kaale alıyor almıyor. Cüce civciv demek. Yazın büyürler ama kimse yazın şu kadar tavuğum var demez. Çünkü tilki kapar ölür. Son olarak sonbaharda kümese kapatırlar ve sayarlar. 14 Mayıs geldiğinde kim kimi kaale alıyor almıyor anlamında demiştim. Sandıklar açılmaya başladığında civcivlerin saymanın zamanı geliyor anlamında demiştim.

Etiketler
TV100 Sosyal Medya Sinan Oğan Seçim