'CHP ve İYİ Parti'de bakanlık sözü verilen isimler, seçimin kazanılamaması halinde 2024'te aday gösterilebilir'

Gazeteci Saygı Öztürk, CHP ve İYİ Parti'de bakanlık sözü verilen bazı isimlerin cumhurbaşkanlığı seçiminin kazanılamaması durumunda 2024'teki yapılacak yerel seçimlerde belediye başkan adayı olarak gösterilebileceğini öne sürdü.

'CHP ve İYİ Parti'de bakanlık sözü verilen isimler, seçimin kazanılamaması halinde 2024'te aday gösterilebilir'

CHP'de cumhurbaşkanlığı seçiminin kazanılması halinde bakanlık görevine getirilmesi gündemde olan isimlerin, 28 Mayıs'ta gerçekleşecek ikinci turun Millet İttifakı aleyhine sonuçlanması halinde 2024'te belediye başkan adayı yapılacağı öne sürüldü.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, söz konusu planın hem CHP'de hem de İYİ Parti'de bakanlık sözü verildiği için milletvekili adayı gösterilmeyen kişiler için hazırlandığını aktardı:

“CHP'de, İYİ Parti'de milletvekili adayı olmayanların bazılarına, iktidara gelmeleri halinde bakanlık sözü verilmişti. Onlara, seçmenleri şimdiden 'Sayın bakanım' diyordu. Gerçekten bazılarına bakanlık yakışırdı. Onlar için bakanlık umudu henüz bitmiş değil. Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanması halinde bakanlıkları yine gündeme gelecek.

Peki kazanamaması halinde ne olacak? Mart 2024'te yapılacak belediye başkanlığı seçiminde bazıları belediye başkan adayı yapılacak. Bunu da şimdiden duyurmuş olalım."

Yazının tamamı.

Etiketler
CHP Kemal Kılıçdaroğlu Bakanlık İYİ Parti