İbn-i Sina önermişti! Hafızayı uçuşa geçiren ve beyni güçlendiren 3 süper baharat

Bazı baharatların beyne iyi geldiği ve hafıza dostu olduğu biliniyor. Sizde bu baharatları merak ediyorsanız o halde bu içeriğimizi çok seveceksiniz. Modern tıbbın babası olarak kabul edilen İbn-i Sina'nın bu önerilerini dikkate almalısınız.

İbn-i Sina önermişti!  Hafızayı uçuşa geçiren ve beyni güçlendiren 3 süper baharat

Akşam'da yer alan bir haberde; Hafıza dostu üç baharat paylaşıldı. Bu üç baharatta İbn-i Sina tarafından önerilmişti. İşte o baharatlar

Zencefil: Sindirimi kolaylaştıran zencefil hafızayı kuvvetlendirir. Bulanık görmeye iyi gelir ve mideye faydalıdır.

Zerdeçal: Ruh hastalıklarına iyi gelen zerdeçal, nöral yapılı hastalıklara şifadır. Kusmayı durdurur.

Hardal: Aç karnına tüketilirse zekâyı artırır. Suyu kulak ve diş ağrıları için damla şeklinde kullanılır ve balgamı önler.

HAFIZAYI GELİŞTİREN DİĞER YİYECEKLER NELERDİR?

Avokado, tüketebileceğiniz en sağlıklı meyvelerdendir. Yapılan araştırmalara göre avokado meyvesinin hafıza dostu bir meyve olduğu kanıtlanmıştır.

Pancar, sebze sevenler için bile zorlayıcı bir yiyecek olarak biliniyor. Ancak bu sebze tüketebileceğiniz besin değeri en yüksek sebzelerden biridir. Kansere karşı koruyan bu sebzenin beyni güçlendirdiği belirtiliyor. Ve uzmanlar özellikle pancar turşusunu tavsiye ediyorlar.

Yaban mersini, hem sağlığınız üzerinde inanılmaz olumlu etkisi var hem de ağzınızda tamamen doğal şeker tadı bırakıyor. Bu harika meyvenin de hafıza dostu olduğu biliniyor.

Kemik suyu, sadece bağışıklık sistemini güçlendirmiyor bu sağlıklı su. Aynı zamanda beyne de iyi geliyor. ABD'de bu su marketlerde şişe içerisinde satılıyor. İlaç niyetine çok sayıda Amerikalı kemik suyu tüketiyor.

Bu yiyeceklerin haricinde ''brokoli, kereviz, hindistan cevizi yağı, yumurtanın sarısı, zeytinyağı, biberiye, somon, ceviz'' gibi besinlerde hafıza ve beyin dostu yiyecekler olarak biliniyorlar.

LAHANAYA SOFRANIZDA YER VERİN!

Kış sebzelerinden biri olan lahanayı da bolca tüketmek gerekiyor.

İbn-i Sina önermişti!  Hafızayı uçuşa geçiren ve beyni güçlendiren 3 süper baharat - Resim : 1

Lahana, ıspanak, brokoli yeşil yapraklı sebzeler K vitamini, lütein, folik asit ve beta karoten gibi beyin dostu besin ögelerince zengin. Araştırmalara göre, bitki bazlı bu yiyecekler, bilişsel zayıflamanın yavaşlamasına yardımcı olabiliyorlar. Özellikle lahana turşusu bağırsakları koruyor. Bağırsaklar için uzmanlar vücudumuzun ikinci beynidir açıklaması yapıyor. Bağırsaklarınızı ne kadar iyi korursanız beyninizi de o kadar iyi korumuş olursunuz. Bu yüzden özellikle lahana ve lahana turşusunu bolca tüketmek gerekiyor.