Diş teli uygulaması yapılırken acı hissedilir mi?

Diş teli uygulaması yaptıracak insanlar birçok soruyu merak eder.

Diş teli uygulaması yapılırken acı hissedilir mi?

Diş teli uygulaması yaptıracak insanlar birçok soruyu merak eder. Bunlar içerisinde başta diş teli nasıl takılır sorusu gelir. Daha sonra ise diş tellerinin estetik açıdan nasıl duracağı ve yakışıp yakışmayacağı merak edilir. Bunların yanı sıra en çok merak edilen konular arasında uygulama esnasında ve tedavi süresince dişlerde ağrı olup olmayacağıdır.

Diş teli uygulaması tamamen acısız ve ağrı yaşanmadan gerçekleştirilir. İlk başta hastalar bu konuda tedirginlik yaşarken 20 dakika gibi bir süre içerisinde diş teli takılması ile hem şaşırırlar hem de büyük bir rahatlama yaşarlar. Nitekim uzman diş hekimleri tarafından gerçekleştirilen bu işlem, hasta daha ne olduğunu anlamadan tamamlanır. Tamamen ithal ve son teknoloji ürünleri olan diş telleri ile gerçekleşen bu uygulama, hastaların tedavi süresince güven ve konfor içerisinde yaşamalarını sağlamaktadır.

Merak edilen diş teli nasıl takılır sorusuna cevap olarak bu işlemin ileri teknolojik sistemler ve güven içinde yapıldığı söyleniyorsa, aynı şekilde diş teli uygulaması acıtır mı sorusu için de teknolojik gelişmeler nedeniyle hayır cevabı verilebilir.

En ufak bir ağrı ya da acı oluşmadan teknolojik cihazlarla gerçekleştirilen diş teli uygulaması, hastanın güven içerisinde diş tellerini kullanmasına fırsat vermektedir. Belirli plan ve program dahilinde aşamalı şekilde ele alınan diş teli takma işlemi, alanında büyük bir tecrübe sahibi olan diş hekimleri tarafından uygulanır. Hiç korkmaya gerek olmadan sorunsuz şekilde ağrı hissetmeden bu uygulama gerçekleştirilebilir.

Diş Telleri Dişlerimi Çürütür mü?

Diş tellerinin dişleri çürütmediği bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir. Ancak ortodonti tedavi süresince kontroller arasında yetersiz bakım yaptığınız taktirde diş telleri ile dişler arasında kalan o küçük boşluklar yemek artıkları ve bakterilerin birikebilmesi için çok müsait yerlerdir ve barınan bakteri ve yemek artıkları dişleri çürütebilir niteliktedir.

Burada suçu diş tellerinde değil de ortodontik diş teli tedavisi hijyenine gereken önemi vermeyen hastadır. Ortodontik diş teli tedavisi süresince yapılan düzenli bir ağız ve diş bakımı gerek diş teli tedavisi süresince gerek diş teli tedavisi sonrasında diş ve diş eti hastalıklarını engellemekte ve diş ve diş eti sağlığına son derece yüksek tutmaktadır.

Kimler Ortodontik Tedavi Görebilir?

Günümüzde hastaların yaklaşık yüzde otuz beşi yetişkin ve kalan yüzde altmış beşlik kısmı ise çocuktur. Bu da demek oluyor ki diş telini sadece çocukların taktığı düşüncesi tamamen kulaktan dolma bilgilerden ibarettir. Yani diş teli tedavisini 16’dan 66’ya kadar her türlü hastaya yapılmaktadır.

Ayrıca manken, model ve diğer estetiğine dikkat etmek zorunda olan hastalara teknolojinin gelişmesi ile çözüm olan şeffaf diş teli tedavisi de onların estetiğine hiçbir zarar vermeden gizlice diş sırasını düzeltmektedir. Günümüzde teknolojinin gelişimi ile herkes ortodontik diş teli tedavisi görebilmektedir.

Görsel açıdan ise şeffaf diş teli seçeneği olduğundan dolayı, düzgün bir görünüm yakalanacağı söylenebilir. Böylece hastalar farklı diş teli fiyatları üzerinden gerçekleştirdikleri diş teli uygulaması sayesinde, dişlerin yeniden daha sağlıklı bir hale gelmesi fırsatını yakalamaktadır. Tabii bu konuda mutlaka tecrübe sahibi diş hekimleri ile yapılmasının önemi çok büyüktür.

SPONSORLU İÇERİK

Etiketler
Uygulama