Londra Belediye Başkanı: Vaka artışı karşısında yeni kısıtlamalar kaçınılmaz

Londra Belediye Başkanı Sadıq Khan, İngiltere'nin başkentinde Kovid-19 vaka artışı karşısında yeni kısıtlamaların 'kaçınılmaz' olduğunu söyledi.

Londra Belediye Başkanı: Vaka artışı karşısında yeni kısıtlamalar kaçınılmaz

İngiltere'de Omicron varyantıyla birlikte günlük vaka sayıları 90 bini buldu. En çok vakanın görüldüğü Londra'da 'ciddi durum' ilan edildi.

Londra Belediye Başkanı Sadıq Khan durumla ilgili "Eğer yakın zamanda yeni kısıtlamalar getirmezsek daha çok pozitif vaka göreceğiz ve sağlık sistemi çöküşün kıyısına gelecek" dedi.

OMICRON'UN LONDRA'DAKİ SEYRİ

Kentte daha önce Westminster ve Londra Köprüsü terör eylemlerinde aynı durum ilan edilmişti. Bu ilanın anlamı, hastanelerin veya acil durum hizmetlerinin, normal şartlarda vereceği hizmeti veremeyeceği anlamına da geliyor.

İngiltere'de Omicron varyantı nedeniyle, hastaneye yatışların günlük 3 bine ulaşabileceği belirtiliyor. Dünya Sağlık Örgütü, yeni varyantın 89 ülkede görüldüğünün açıklandığını açıklıyor.

MUHALEFETİN ÇAĞRISI

İngiltere ve İskoçya'da Omicron'un hakim varyant haline geldiği değerlendiriliyor. Ülkede muhalefet, Noel kutlamaları öncesi hükümete, yeni varyant konusundaki duruşunu netleştirmesi çağrısını yapıyor.

Etiketler
Londra İngiltere