Eski bakanın internet sitesine 'Sabri Uzun' engeli

Çoban Ateşi Hareketinin lideri, eski sağlık ve devlet bakanı Rifat Serdaroğlu’nun internet sitesi yazdığı bir yazı nedeniyle tümden kapatıldı.

Eski bakanın internet sitesine 'Sabri Uzun' engeli

Rifat Serdaroğlu, Sabri Uzun’u tutuklayan Ankara 7.Sulh Ceza mahkemesi hakimi Ali İde’nin daha önce AKP Adıyaman eski gençlik kolları başkanı olduğunu iddia etmişti.

Çoban Ateşi Hareketinin lideri, eski sağlık ve devlet bakanı Rifat Serdaroğlu’nun köşe yazılarını yayınladığı kişisel sitesi "rifatserdaroglu.com", Ankara 2.Sulh Ceza Mahkemesinin kararıyla erişime kapatıldı. Mahkeme ayrıca, Serdaroğlu’nun Medya Siyaset ve ODA TV’de yayınlanan yazılarına da erişim engeli getirdi.

Rifat Serdaroğlu, karara şaşırmadığını belirterek "Bizleri susturmak için her yolu deniyorlar ama başaramayacaklar, onlar kapattıkça biz yenilerini açarız, halkımıza doğruları anlatmaya devam edeceğiz" dedi.

Serdaroğlu şöyle devam etti: “15 Temmuz sonrası FETÖ’cu oldukları iddiasıyla, 5 binden fazla Savcı-Yargıç mesleklerinden atıldı. Bunlardan boşalan yerlere atanan hakim-savcının çoğunluğu AKP teşkilatlarında daha önce çalışan hukukçular. Stajları bittikten sonra bunlar ülkenin dört bir yanında mahkemelerde savcı-hakim olarak göreve başladılar. Sitemi kapatmaya neden olarak gösterdikleri yazımda da belirttim Adıyaman’ın bir ilçesinde görevli bir savcı var, savcının işi, benim yazılarımı bulup, Erdoğan’a hakaret etti diye dava açmak. Ben para ödemekten bıktım, Savcı takipten bıkmadı.

Erişim engeli aldıran Ali İde’ye gelince, Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanlarından Sabri Uzun’u “FETÖ’ye yardım etmek ve Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan tutuklayan mahkemenin hakimi. Yeni Yargıçlardan! Göreve başlamadan evvel bu kişi AKP Adıyaman Gençlik Kolları Başkanı idi! Bu gerçeği yazmak neden suç olabilir ki. Siteye erişim engeli sağlayan mahkeme kararına itirazımızı yapacağız. Hukukçularımız inceliyor. Yazılara daha önce de erişim engelleri getirildi, ama sitenin tümden kapanması kararının alınması anlaşılır gibi değil."

Etiketler
Inter