Can Dündar'dan kırmızı bülten kararı sonrası sert açıklama

Can Dündar: "Bir gün yargılanacaklar ve mahkum olacaklar. INTERPOL onlar için yakalama kararı çıkaracak."

Can Dündar'dan kırmızı bülten kararı sonrası sert açıklama

T24- Eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, hakkında çıkarılan "gıyabi tutuklama" ve "Belçika'dan iadesi istenmesi" kararlarına tepki gösterdi. INTERPOL'den "kırmızı bülten" talep edilmesinin Türkiye'yi uluslararası camiada rezil edeceğini savunan Dündar ayrıca Belçika'da ikamet etmediğini belirtti.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin, MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin gizli kalması gereken bilgi ve fotoğraflara gazetede yer verdikleri gerekçesiyle "gizli belge ve bilgileri açıklamak" suçundan Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a 5 yıl 10 ay, Ankara temsilcisi Erdem Gül'e 5 yıl hapis cezası veren yerel mahkeme kararını bozmasının ardından dava dosyası, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaşmıştı. MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin davada hakkında yakalama kararı bulunan Can Dündar hakkında gıyabi tutuklama ve Belçika'dan iadesi prosedürüne esas olmak üzere Adalet Bakanlığı ile yazışma yapılması karara bağlanmıştı.

Periscope yayınında konuşan Dündar, özetle şunları söyle:

"Fikir özgürlüğünün INTERPOL takibine alınması söz konusu değildir. Türkiye'yi de rezil edecek bir başvurudur bu. Belçika'dan iadesi için Adalet Bakanlığı'na başvurmuşlar. Ben onu düzelteyim, ben Belçika'da değilim. Bunlar, INTERPOL'ün ne kadar dikkatli olması gerektiğine de kanıt sunuyor. Ortada bir suç var ama o bizim suçumuz değil, iktidarın suçu. Kimse içerikten bahsetmiyor, bu Türk halkını haberi olmadan Suriye ile savaşa sokacak bir skandaldı. Bir gün yargılanacaklar ve mahkum olacaklar. INTERPOL onlar için yakalama kararı çıkaracak."

Etiketler
Can Dündar Inter