Sözcü ve Cumhuriyet'e sansür Meclis gündeminde

Ensar Aytekin, Balıkesir Öğretmenevine muhalif gazetelerin satın alınmasının iptal edilmesini Meclis gündemine taşıdı.

Sözcü ve Cumhuriyet'e sansür Meclis gündeminde

CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ensar Aytekin, Balıkesir Öğretmenevine muhalif gazetelerin satın alınmasının iptal edilmesini Meclis gündemine taşıdı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması talebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne önerge veren Aytekin, “Balıkesir Öğretmenevine alınan gazeteler hangileridir? Sözcü ve Cumhuriyet Gazeteleri dışında satın almada tasarruf kararı uygulanan başka gazete var mıdır?” diye sordu.

Ensar Aytekin

Ensar Aytekin’in konuya ilişkin açıklaması ise şu şekilde:

“Basın ve düşünce özgürlüğü bir ülkenin vatandaşının en temel özgürlüklerindendir. Ancak bugün AKP iktidarı bu hakka saldırıyor, gazeteler kapatılıyor, sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar gözaltına alınmak ve tutuklanmak için bir neden haline geliyor ve düşünce özgürlüğü zapturapt altına alınmaya çalışılıyor.

Birilerinin bu durumdan kendine vazife çıkarmasına artık alıştık. Bunun son örneğini ise Balıkesir’de yaşamaktayız. Basına yansıyan iddialara göre Balıkesir Öğretmenevine Cumhuriyet ve Sözcü gibi muhalif gazetelerin satın alımı durdurulmuştur ve tasarruf bahanesi ortaya atılmıştır.

Bunun nedenine soran bir öğretmenimiz ise yine iddiaya göre Balıkesir Öğretmenevi müdürü tarafından odasından kovulmuş, “istiyorsan kendi paranla al’ diyerek kötü davranışa maruz bırakılmıştır. İddialar doğru ise bu şahıs hakkında derhal işlem başlatılmalıdır.

Kamu görevlilerinin tarafsız olması şarttır. Ancak bir iktidar “ya taraf olursun ya da bertaraf” şiarıyla hareket ederse bu ve benzeri örnekler her geçen gün yaşanır. Balıkesir gibi tarihi Cumhuriyetle, aydınlanma ve ilericilik ile özdeş bir şehirde böyle bir tavrı ve “tasarrufu” kabul etmemiz mümkün değil. Komplolarla, içi boş iddianamelerle yıpratılmak istenen Cumhuriyet ve Sözcü Gazetelerine uygulanan sansürü kabul etmiyoruz. Halkın haber alma hakkını engellemek suçtur. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz”

Etiketler
Balıkesir Öğretmen Ensar Aytekin