Türkel Minibaş Ayvalık'ta anıldı

Ekonomist, akademisyen, Cumhuriyet gazetesi yazarı Prof. Dr. Türkel Minibaş, vefatının 10. yılında Ayvalık’ta anıldı.

Türkel Minibaş Ayvalık'ta anıldı

Ekonomist, akademisyen, Cumhuriyet gazetesi yazarı Prof. Dr. Türkel Minibaş, vefatının 10. yılında Ayvalık’ta anıldı. ÇYDD Şubesi tarafından düzenlenen anma etkinliğinde Minibaş’ın rotasından hiç şaşmayan devrimci kişiliğine vurgu yapıldı.

Oya Uğral'ın haberine göre 56 yaşında mide kanseri nedeniyle aramızdan ayrılan ve vasiyeti üzerine çok sevdiği Cunda Adası’nda defnedilen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği kurucu genel başkan yardımcısı Türkel Minibaş için Ayvalık’ta anma toplantısı düzenlendi. Belediye Başkanı Rahmi Gençer, CHP yöneticileri ile ÇYDD üyelerinin katıldığı ilk etkinlik,Minibaş’ın Cunda’daki mezarının ziyaretiyle başladı.

Etkinliğin ikinci kısmı ÇYDD Eğitim Evi’nde sürdü. Ayvalık Şube Başkanı Nuray Özer, “Türkel Minibaş’ın en güzel özelliği farklı görüşteki insanları bir araya getirmekti. O hala bizim yolumuzu aydınlatıyor”dedi.

BEDENİNİ AYVALIK’A EMANET ETTİ

Belediye Başkanı Rahmi Gençer de,5 bin kitap bağışı yapılan Ayvalık Gençlik Merkezi’ndeki kütüphaneye Türkel Minibaş adını verdiklerini belirterek, “Kendisini şahsen tanırdım. Zeytinliklerin imara açılmasına yönelik mücadelede yan yana durduk.O hep emekçinin ve üreticinin peşinde koştu. Değerli bir insandı. Vasiyeti üzerine bedenini Cunda’ya emanet etti”diye konuştu.

ÇYDD İzmir Şube Başkanı Gönül Kaya ise,”Rotasından hiç şaşmayan devrimci ruhlu ve cumhuriyete kalkan olan Atatürk’ün kızını hiç unutmayacağız”dedi.

Toplantının söyleşi konuğu yazar Öner Yağcı, bazı insanların ölümünden sonra bile aydınlatmaya devam ettiğini söyledi. Yağcı, İsmail Hakkı Tonguç’un hayatını ve Köy Enstitülerini anlatan Büyük Oğul Efsanesi adlı romanını tanıttı.

Etiketler
Akademisyen Cumhuriyet Gazetesi Ayvalık