RTÜK Üyesi Taşcı yayın yasağına tepki gösterdi: Doktorun öldürülmesi değil bunun haberleştirilmesi milli güvenlik sorunuymuş

Radyo Televizyon Üst Kurulu, Dr. Ekrem Karakaya'nın Konya'da öldürülmesinin ardından olaya ilişkin yayın yasağı getirdi. RTÜK Üst Kurul Üyesi İlhan Taşcı, yayın yasağının gerekçesini sosyal medya hesabından paylaşarak tepki gösterdi.

RTÜK Üyesi Taşcı yayın yasağına tepki gösterdi: Doktorun öldürülmesi değil bunun haberleştirilmesi milli güvenlik sorunuymuş

Konya'da, Şehir Hastanesi'nde bir kişi, Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'yı tabancayla başına ateş ederek öldürmüş, saldırgan, ardından aynı tabancayla kafasına ateş edip hayatına son vermişti.

RTÜK yaşanan olayın ardından harekete geçerek, haberlerle ilgili yayın yasağı kararı vermişti. RTÜK Üst Kurul Üyesi İlhan Taşcı, yayın yasağının gerekçesini sosyal medya hesabından paylaştı.

Taşcı'nın aktardığına göre doktor cinayeti haberinin yasaklanma nedeni "Milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliği" olarak açıklandı. Taşcı'nın paylaşımı şöyle:

"Dr Ekrem Karakaya’nın hastanede katledilmesiyle ilgili Konya 5.Sulh Ceza Hakimliği "Milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliği" gerekçesiyle yayın yasağı getirdi! Doktorun katledilmesi değil de bunun haberleştirilmesi milli güvenlik sorunuymuş."

RTÜK Üyesi Taşcı yayın yasağına tepki gösterdi: Doktorun öldürülmesi değil bunun haberleştirilmesi milli güvenlik sorunuymuş - Resim : 2

Etiketler
Konya Muş RTÜK