Cumhuriyet'in vefasızlığına Aydın Engin'in meslektaşlarından tepki

Cumhuriyet gazetesinde yazı işlerinden köşe yazarlığına ve hatta yöneticiliğe kadar birçok görev üstlendiği gazetede vefat haberi "Gazeteci Aydın Engin hayatını kaybetti" kaybettiği başlığıyla verilmesi tepkilere neden oldu.

Cumhuriyet'in vefasızlığına Aydın Engin'in meslektaşlarından tepki

Yarım asır boyunca yaptığı gazetecilikle hafızalara kazınan gazeteci Aydın Engin hayatını kaybetti.

Usta gazetecinin vefat haberi birçok medya kuruluşu tarafından verildi. Ancak gözler yaklaşık 30 sene boyunca çalıştığı Cumhuriyet gazetesine çevrildi.

Yazı işlerinden köşe yazarlığına ve hatta yöneticiliğe kadar birçok görev üstlendiği gazetede vefat haberi "Gazeteci Aydın Engin hayatını kaybetti" kaybettiği başlığıyla verilmesi tepkilere neden oldu.

Engin'in birçok meslektaşı sosyal medya hesabından haberi alıntılayarak gazeteye tepkilerini dile getirdi.

Ancak en sert tepki gazetenin eski muhabiri ve Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Ahmet Şık'tan geldi. Şık, Twitter hesabından "Saray iktidarıyla el ele verip bir komploya ortak olarak hapse göndermeye çalıştığımız gazetemiz eski yazar ve yöneticisi Aydın Engin hayatını kaybetti" yazsaydınız yine ahlak yoksunu ama dürüst olurdunuz. @cumhuriyetgzt" ifadesini kullandı.

Gazeteci Candan Yıldız, "Yıllarca Cumhuriyet’e emek vermiş Aydın Engin için seçilen başlığı da unutmayacağız. O ve onun gibi değerli isimlere Alev Çoşkun’un nasıl kötülük yaptığını da" dedi.

Gazeteci Filiz Yavuz ise, "Oysa Cumhuriyet'te de yazmıştı Aydın Engin. Cumhuriyet gazetesi davasından yargılanmıştı. Yedi kat el gibi haber yapmak öfkenizi dindirdi mi?" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Cumhuriyet gazetesine tepkiler şöyle:

Etiketler
Aydın Cumhuriyet Gazetesi